Lifestyle

Hoeveel zorg dragen vrouwen aan hun nagels in de lockdown periodes?

27 jan , 2022  

In de lockdown periodes kunnen vrouwen niet naar de nagelsalon. Meestal komen klanten eens in de 3 tot 4 weken hun nagels doen. Ze hebben vaak gel, acryl of gelpolish op hun nagels en de nagels blijven ook doorgroeien. Dat betekent dat het goed bijgehouden moet worden. De uitgroei moet bijgewerkt worden en de nagels moeten er weer zo goed als nieuw uitzien. Tijdens de lockdown is de salon helaas gesloten en dat betekent dat vrouwen het zelf bij moeten houden. Nagel verzorging is hierbij belangrijk en het zorgt dat het er mooi uitziet. Wij zetten wat tips op een rij zodat vrouwen tijdens de lockdown periodes alsnog verzorgde nagels hebben.

Handen insmeren en oliën gebruiken

Wij wassen onze handen erg vaak en smeren ze in met desinfectiemiddel. Dat is natuurlijk goed om niet besmet te worden met virussen, maar je huid kan hierdoor wel makkelijk uitdrogen. Wanneer het dan ook nog koud weer wordt, zorgt het voor droge handen. Ze voelen dan schraal aan en je krijgt allemaal velletjes op je handen. Je kunt dan het beste je handen insmeren met een voedende handcrème of met een olie. Het kan ook zijn dat je last krijg van droge nagelriemen, die zelfs kapot gaan. Je nagels kunnen daardoor ook broos zijn. Je kunt hiervoor een nagelriemolie gebruiken! Je kunt de nagelriemen en nagelplaten hiermee insmeren en daardoor blijven ze gehydrateerd. Het is slim om het vaker te herhalen zodat het niet uitdroogt.

Je nagels bijwerken

Je kunt natuurlijk ook zelf je nagels wat bijwerken. Dat kun je doen door ze bij te lakken met nagellak. Met de Notino kortingscode kun je verschillende nagellakjes kopen in allerlei verschillende kleuren. De uitgroei van je nagels kun je zo minder zichtbaar maken. De gel, acryl of gelpolish kun je er ook zelf afhalen. Het is belangrijk dat je dit wel op de juiste manier doet. Je eigen nagels kunnen anders namelijk erg beschadigen of gaan infecteren. Je moet de nagels in eerste instantie inkorten en zorgen dat je de grootste hoeveelheid met een vijl eraf haalt. Met een folieverpakking en aceton kun je de restjes er dan nog afhalen. Het is slim om daarna een nagelverharder lak op je nagels te lakken. Ze blijven dan extra sterk en breken niet af. Wanneer je het leuk vindt, kun je ook nog een mooie kleur op je nagels lakken zodat ze er helemaal verzorgd uitzien, zelf in de lockdown periodes.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.