Lifestyle, Outdoor

Hoe begin je met airsoft?

4 aug , 2021  

Vind je het een kick om een wapen in jouw handen te hebben? Dan is airsoft ongetwijfeld iets voor jou. Deze sport is ontstaan in Japan en heeft zich langzaam maar zeker verspreid over de rest van de wereld. Ook in Nederland heeft airsoft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Mogelijk overweeg je zelf ook wel om hiermee te beginnen. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten hoe zij dit aanpakken. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk hoe je begint met airsoft.

Verdiep je in het spel
Voordat je begint met airsoft, is het makkelijk om te weten hoe deze sport precies in zijn werk gaat. Airsoft wordt vaak in de buitenlucht gespeeld, bijvoorbeeld in een afgezet stuk bos. De sport kan ook beoefend worden in een overdekte hal. Alvorens het spel start, wordt eerst verkondigd welke variant van airsoft men speelt. Enkele voorbeelden zijn: Last Man Standing (LMS), Team Deathmatch (TDM) en Capture the Flag. Airsoft kan zowel in teams als individueel gespeeld worden.

Bij airsoft vuren de spelers plastic balletjes op elkaar af. Omdat deze balletjes biologische afbreekbaar zijn, zijn ze niet schadelijk voor de natuur. Voor het afvuren van deze balletjes wordt een wapen gebruikt. Speel je bijvoorbeeld de variant Last Man Standing? Dan is het ieder voor zich. Als je geraakt wordt door het balletje van een andere speler ben je af. Je moet het speelveld dan verlaten en wachten tot er nog één speler over is.

Schrijf je in bij de NABV
Wil je beginnen met airsoft spelen? Vergeet je dan niet in te schrijven bij de Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging (NABV). Dit ben je namelijk verplicht als je airsoft Nederland wilt spelen. Als je dit niet doet, mag je volgens de wet geen airsoft wapen in jouw bezit hebben. Dit is overigens niet het enige waaraan je moet voldoen om zo’n wapen te mogen bezitten. Nee, want je moet je bijvoorbeeld ook aan de regels houden. Daarnaast mag je airsoft wapens niet in publieke ruimtes gebruiken. Verder moet je lid zijn van een airsoftvereniging en moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Schaf airsoft wapens aan
Voldoe je aan alle eisen? Dan kun je mogelijk niet wachten om airsoft te spelen. Voordat je van start kunt, moet je allereerst over een wapen beschikken. Het is tegenwoordig niet bepaald lastig om een airsoft pistool te vinden, want online worden er talloze wapens voor deze sport aangeboden. Koop niet het eerste beste wapen dat je tegenkomt, maar denk goed na alvorens je de knoop doorhakt. Vraag jezelf bijvoorbeeld af of je jouw tegenstander(s) van veraf of dichtbij uit wilt schakelen. Voor dichtbij heb je namelijk een pistool of revolver nodig, terwijl snipers en shotguns geschikt zijn voor grotere afstanden. Wil je optimaal airsoft spelen? Koop dan wapens waarmee je jouw tegenstanders zowel van dichtbij als veraf uit kunt schakelen.

Vergeet de accessoires niet
Wie denkt dat wapens het enige zijn wat je nodig hebt, heeft het mis. Je doet er namelijk goed aan ook de nodige accessoires aan te schaffen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je voldoende munitie bij je hebt alvorens je het speelveld betreedt. Als je over te weinig plastic balletjes beschikt, is het spel voor jou mogelijk snel afgelopen. Maak je gebruik van een Automatic Electric Gun (AEG)? Neem dan ook een extra accu mee het veld in. Wanneer de accu leeg is, kun je deze ter plekke vervangen. Hierdoor voorkom je dat je geen balletjes meer af kunt vuren met jouw airsoft wapen.

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.