Lifestyle

Hoe verander je gemakkelijk de uitstraling van de woonkamer?

24 feb , 2021  

We hebben de laatste tijd enorm veel tijd in de eigen woning moeten doorbrengen. Doordat we zoveel tijd in de woning spenderen, zul je ook eerder verveeld raken van de eigen woning. Het is daarom goed om eens in de zoveel tijd iets flink te veranderen aan de uitstraling van de woning. Dit kunnen langdurige en ingrijpende veranderingen zijn, maar ook relatief kleine en snelle veranderingen die wel veel impact hebben! In deze blog geven we je enkele voorbeelden van kleine veranderingen die je woonkamer toch als volledig anders kunnen doen aanvoelen.

Nieuwe gordijnen

Gordijnen nemen een groot deel van het zichtveld in de woonkamer in, al helemaal wanneer deze gesloten zijn. Door nieuwe gordijnen in de woonkamer op te hangen, verander je dan ook het hele beeld van de woonkamer. Het grootste nadeel van het vervangen van de gordijnen is dat dit een redelijk prijzige onderneming is. In veel gevallen dienen deze namelijk op maat gemaakt te worden en ben je zo enkele honderden euro’s kwijt. Het is bij gordijnen aan te raden om de kleur van de gordijnen terug te laten komen in de woonkamer. Door de gordijnen te laten matchen met bijvoorbeeld een stoel of een bank ziet het geheel er kloppender uit. Dit is niet alleen goed voor het algehele beeld van de woonkamer, maar straalt ook rust uit.

Verlichting

De verlichting in de woonkamer verlicht en accentueert de woonkamer. De verlichting in de woonkamer zal niet iets zijn dat je vaak vervangt maar is wel een hele leuke optie. Door bijvoorbeeld je plafondlampen te vervangen voor hanglampen zal het volledige perspectief in de woonkamer veranderen. Hanglampen hangen namelijk in het zicht waar plafondlampen dat niet doen. Daarnaast kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een extra staande lamp in de woonkamer te plaatsen. Hierdoor wordt een andere hoek van de ruimte geaccentueerd en zal de woonkamer er anders uitzien. Het voordeel van staande lampen of hanglampen kopen is dat dit geen dure onderneming hoeft te zijn. Zo kun je voor relatief weinig geld je woonkamer er compleet anders uit laten zien.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.