Lifestyle, Persberichten

Kleine lamp, trendy én handig

12 feb , 2019  

Lampen heb je in allerlei soorten en maten. De laatste tijd zien we in de interieurs vooral grote en robuuste lampen. Maar ook het kleine lampje is nooit weggeweest. Sterker nog: kleine lampjes zijn een nieuwe trend. Alleen al omdat kleine lampen best wat voordelen hebben.

Verplaatsbaar
Vooral als je van een interieur houdt waarin je nogal eens verplaatst, zijn kleine lampen handig. Een grote plafondlamp verplaats je immers niet zo snel. Een kleine tafellamp zet je zo neer. Op een kleine bijzettafel bijvoorbeeld. Er zijn een heleboel plekken waar een klein lampje handig is. Om hem er even bij te pakken als je net even meer licht nodig hebt.

Kleine lamp, kleine fitting
De eerste lampen hadden allemaal dezelfde fitting: een grote (E 27). Maar met de komst van kleinere lampen, werd een lamp met kleine fitting (E 14) handiger. Koop je lampen in een fysieke winkel, dan is snel duidelijk welke je moet hebben. Koop je je lamp met kleine fitting online, zoek dan naar de term E 14. Dan weet je zeker dat je de juiste lamp te pakken hebt.

Vaste plek
Natuurlijk zijn er ook kleine lampen die een vaste plek hebben. Die op je nachtkastje bijvoorbeeld. Maar ook wandlampen zijn vaak vast. Je moet hem aan de muur bevestigen, dus verplaatsen maakt direct weer een nieuw gat in de muur. En wat dacht je bijvoorbeeld van de lamp in de badkamer. Grote kans dat die ook een kleine fitting heeft. En het kleine lampje dat je aanzet als er iemand aan de voordeur staat.

Trends
Voor alle woninginrichting geldt: je wil natuurlijk wel inrichten volgens de laatste trends. Wat je in die laatste trends vooral ziet is dat er verschillende lampen in kleuren en vormen bij elkaar gecombineerd worden. Eerlijk is eerlijk: drie grote lampen bij elkaar zijn wel héél erg aanwezig. Dat terwijl vijf kleine lampjes prima met elkaar te combineren zijn. Bij deze trend is minder geen meer. Het is hoe meer, hoe beter!

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.