Lifestyle

Leef duurzamer met een refurbished iPhone

13 mrt , 2023  

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema binnen Nederlandse gezinnen. Er wordt voortdurend naar nieuwe mogelijkheden gezocht, om de levensstijl aan te passen en daarmee het milieu minder zwaar te belasten. Een van de mogelijkheden die je hierbij hebt, is uit de consumptiemaatschappij stappen. In plaats van voortdurend nieuwe apparatuur en bijvoorbeeld kleding te kopen, kies je bewust voor een tweedehands alternatief. Dergelijke spullen zijn al geproduceerd, wat bijvoorbeeld de keuze voor een refurbished iPhone 11 Pro heel milieubewust maakt; het milieu wordt niet extra belast. Daarbij kan een dergelijke telefoon vaak nog jaren mee. Je bestaande telefoon zou je te koop aan kunnen bieden aan anderen of inleveren bij een telefoonwinkel, om deze naar minder rijke landen te laten exporteren. Zo krijgt het toestel een nieuw leven.

Voordelen van een refurbished iPhone kopen 
De keuze voor bijvoorbeeld een refurbished iPhone 11 Pro Max biedt je verschillende voordelen, ten opzichte van de aankoop van een volledig nieuw toestel aan het eind van de looptijd van je contract. Niet alleen past de keuze voor een refurbished model goed bij een duurzame levensstijl; ook bespaart het je veel geld. Houd er rekening mee dat een refurbished iPhone 11 Pro iets anders is dan een tweedehands model iPhone. Een belangrijk verschil zit hierbij onder meer in het feit, dat een refurbished iPhone inclusief garantie geleverd wordt. Die garantie krijg je vaak niet bij een tweedehands model. 

Tip: laat de accu van een refurbished toestel bij de aanschaf ervan direct vervangen voor een nieuw exemplaar. Vaak werkt een toestel nog zeer goed, maar is de accu ernstig verzwakt. Door deze te laten vernieuwen lijkt het toestel als nieuw. 

Consumenten gaan bewuster om met hun telefoon 
Ondanks de consumptiemaatschappij waarin we momenteel leven, gaan consumenten steeds bewuster om met hun mobiele telefoon. Waar een telefoon voorheen al na twee jaar vervangen werd, houden veel mensen hun toestel tegenwoordig minimaal drie jaar aan. Zoals reeds beschreven zal de batterij na deze drie jaar verzwakt zijn, zonder dat het toestel zelf ernstig beschadigd is. Door de batterij te vervangen kan deze al snel nog eens twee jaar mee. 

Tip: vervang het toestel op het moment dat er geen updates meer worden uitgerold naar jouw model. Zou je het toestel blijven gebruiken, dan brengt dat risico’s met zich mee. Het geldt in het bijzonder voor mensen die bijvoorbeeld ook hun bankzaken op hun telefoon regelen. 

, , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.