Lifestyle

Luiers worden steeds duurzamer

7 jul , 2020  

Er zijn per dag per kindje ongeveer vijf luiers nodig. Het is voor te stellen dat er hierdoor sprake is van een grote afvalberg. Per maand komt het gemiddelde per kind namelijk neer op 150 luiers en omgerekend is er dan sprake van een afvalgewicht van 22 kilogram. Het is maar goed dat er de laatste jaren steeds meer aandacht is voor het produceren van duurzame luiers. Zo is van Kruidvat luiers bekend dat deze het FSC keurmerk hebben en met het EU Ecolabel zijn uitgevoerd. Fijn ook dat deze luiers niet alleen duurzaam zijn, maar ook dat de kwaliteit uitstekend is met groot absorberend vermogen. Dat is in elk geval de ervaring van veel ouders en niet vreemd ook, want 40% van de kinderen draagt een Kruidvat luier.

Lage impact op het milieu
De luiers van Kruidvat, zoals de New Born luiers zijn zo ontwikkeld dat er sprake is van een minieme impact op het milieu. Naast dat je als ouders het beste voor je kindje wilt, wil je dat natuurlijk ook voor het milieu. Daarom is het ook zo belangrijk om een keuze te maken voor de aanschaf van duurzame luiers. Luiers die over het EU Ecolabel beschikken, zijn wat dat betreft een prima optie om een verantwoorde keuze te maken. Het label is het officiële milieukeurmerk in de EU. Het bewijst dat producten, zoals in dit geval luiers op een duurzamer manier zijn geproduceerd. Om het keurmerk te krijgen, moeten bedrijven aan strenge voorwaarden voldoen. Bijvoorbeeld voor wat betreft het gebruik van grondstoffen, verpakkingen en energie. Het label is herkenbaar aan het logo met de bloem.

140 kilo luierafval per jaar
Het mag voor zich spreken dat het belangrijk is om duurzame luiers te gebruiken voor je kindje. Op jaarbasis is er sprake van een totaal aan luierafval met een gewicht van 140 miljoen kilo. De luierberg is dan ook gigantisch en als ouder beperk je de milieu-impact van deze afvalberg door voor duurzame luiers te kiezen. Uiteraard is het ook mogelijk om wasbare luiers te gebruiken, maar dat brengt wel veel extra werk met zich mee. Zo moeten deze luiers gewassen worden en daarmee verbruik je water en energie. Het kost veel tijd in vergelijking met wegwerpluiers die je kindje eenmalig gebruikt. Kies je voor gemak en wil je een bijdrage leveren aan duurzaamheid dan is het prima om luiers te gebruiken die op een duurzame manier zijn geproduceerd.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.