50 Plus, Lifestyle

Maak er een avontuur van: waar heen te gaan vóór Ibiza

12 jun , 2019  

Voor de meeste van ons, is het bereiken van een reisdoel een noodzakelijk kwaad. We willen zo snel mogelijk op ons doel aankomen en zo min mogelijk tijd daaraan besteden. We proppen onszelf in een overvol vliegtuig van een goedkope luchtvaartmaatschappij, en lijden tijdens de vlucht waarna we vermoeid op onze vakantiebestemming aankomen en nog dus níet klaar zijn voor de vakantie.

Als het je wat lijkt eens wat anders te proberen dan te vliegen op vliegveld Ibiza, dan hebben we wellicht een goed alternatief voor je. Neem een veerboot en maak maak een avontuur van je reis is een leuke manier om nét dat beetje meer uit je reis te halen en je reis ervaring een onderdeel van het vakantie gevoel te maken. Hier geven we wat tips waar te verblijven voordat je de oversteek maakt!


Kalm water bij het Albufera reservaat
Foto: Marcela Escandell, Att.CC BY SA 2.0

Valencia
Valencia is de derde grootste stad van Spanje, na Madrid en Barcelona, en ligt aan de oostkust van het Iberische schiereiland. Deze stad is een geweldige plek om kamp op te zetten, zeker wanneer je van wat glitter en glamour houdt. Poker extraordinaire Paul Valkenburg heeft zich in deze stad gevestigd mede vanwege de belangrijke casino cultuur, en natuurlijk eindeloze zonuren. Als je het meeste uit de zonnestraaltjes wil halen ga je naar het Albufera natuur reservaat. Dit reservaat ligt om een van Spanjes grootste meren heen genaamd,lago Albufera, waar het mogelijk is een boot te nemen over het meer voor maar een paar euro. Vogel liefhebbers zullen hun ogen hier uitkijken met alle variëteiten die het park in de aanbieding heeft, van horden eenden die van het meer hun thuis maakten, tot bijzonder waterlopers die de rijstvelden bewonen.

Voor de foodies onder ons is het nabij gelegen stadje El Palmar een must. Hier eet je een geweldige paella, precies waar deze is uitgevonden, bestel een hele paella wanneer je met een groep vrienden bent. Degenen die aan meer zon toe zijn moeten naar de gouden zandstranden van El Saler gaan. De duinen hier zijn beschermd tegen de wind en een teveel aan zon door alle pijnbomen, en dus erg geliefd door de Valencianen gedurende de zomer maanden.

Wanneer je er klaar voor bent om naar Ibiza over te steken vanuit valencia naar Het eiland kun je de Balearia ferry nemen die zeven dagen per week gaat. De boor doet er in totaal zon vijf uur over. Een enkeltje voor één persoon in het hoogseizoen kost zo’n 50€, wanneer de auto mee gaat een beetje meer. Wanneer je echt geen haast hebt is er ook de Transmediterranea welke 6 keer per week gaat, deze doet er zes uur over en is wat minder duur.

Palma
Palma ligt op het prachtige eiland Mallorca dus dan ben je al in de Balearen als je deze plaats als je eerste stop zou kiezen. Hier kun je je omgeven met cultuur en geschiedenis. Begin met een wandeling naar het Bellver kasteel. Dit veertiende eeuwse gebouw ligt hoog boven Palma, omgeven door een bos van pijnbomen. Wanneer je de tijd hebt loop dan naar boven via het bos, boven aan gekomen kun je genieten van een taps met een biertje en een van de beste uitzichten over de stad die je waarschijnlijk kunt vinden.

Wanneer je nog een beetje cultuur er bovenop wil doen ga dan naar de kathedraal  welke door de lokale bevolking La Seu wordt genoemd. Fans van Gaudí zullen wat 20e eeuwse renovaties van deze genie herkennen. De kathedraal is in zijn geheel opgetrokken uit zandsteen, en terwijl de buitenkant van de kathedraal adembenemend is, is de binnenkant ook zeker een visite waard. Na het bezoek aan de kathedraal is het aan te raden om door de straatjes eromheen te slenteren richting de haven. De veerboot gaat vanuit hier naar Ibiza drie keer per dag en duurt twee uurtjes en kost slechts 14€ per persoon.

Denia


Les Rotes is zo atmosferisch
Foto: Luis Carrasco, Att. CC BY ND 2.0

Denia is de kleinste van de drie genoemde steden, maar zij gastronomische scène is erkend door heel Spanje. Geniet van de enorme Gamba’s uit Denia welke alleen tussen Ibiza en Denia rondzwemmen, ze zijn wel een beetje prijzig maar het echt waard voor de liefhebbers. Bezoek een restaurant vlak bij Les Rotes om optimaal te kunnen genieten, of andere vers gevangen vis.

Les Rotes is een groep afgezonderde strandjes die rustiger zijn dan de zandstranden van de rest van de Costa del Sol. Op deze stranden vind je grotten in de rotswanden en rots baden, neem je snorkel en masker mee om op en top te kunnen genieten ook onder water. Er gaan regelmatig boten van en naar Ibiza, maar door de prachtige kust zou je wel eens niet meer weg willen gaan van hier. De uitzichten over de zandstenen klif van de Cabo San Antonio zijn prachtig hier er zijn hier een half dozijn stranden, je kunt hier dagen rondzwerven en nooit verveeld raken.

 

, , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.