Lifestyle

Reinigen van de bank

22 mrt , 2020  

Stoffen meubels zijn er in verschillende materialen. Een hoekbank kan van een fijn geweven stof zijn of juist met een grof geweven stof. Ribstof, velours of microvezel worden veel gebruikt. Elke stof heeft zijn specifieke eigenschap. Bepaalde materialen kennen speciale reinigingsmethodes.

Onderhoud
Een stoffen bank heeft onderhoud nodig. Toch is het niet te voorkomen dat een bank na verloop van tijd vervuild. Vuil en stof nestelen zich in de stof. Door regelmatig de bank te stofzuigen met een borstel zorgt er voor dat veel vuil weggehaald wordt. Het is wat anders als er zichtbare vlekken zijn bijvoorbeeld door gemorste vloeistof. In de praktijk blijkt dat het verwijderen geen gemakkelijke opgave is.

Dieptereiniging
Een professionele reinigingsmethode is de dieptereiniging. Deze reiniging gebeurt met een sproei-extractie machine. Met deze machine worden de vezels van meubels gespoeld en gereinigd. Vuil zoals zand en etensresten zijn goed te verwijderen met deze methode. Omdat er water wordt gebruikt heeft een bank wel een droogtijd nodig.

Vapor reiniging
Een andere methode is de vapor reiniging techniek. Dit is een techniek die goed geschikt is voor mensen die last hebben van allergieën. Bij deze techniek wordt er waterdamp toegepast. Deze reiniging is effectief voor huisstofmijt, bacteriën en bacillen. Een soortgelijke reiniging is de koolzuurreiniging. Met deze techniek wordt het meubel gereinigd met koolzuur. Deze methode is zeer geschikt voor professionele reiniging voor licht vervuilde meubels.

Droogreiniging methode
De droogreiniging is speciaal geschikt voor klassieke zitmeubels. Het vervuilde oppervlak wordt ingeborsteld met een speciaal poeder. Het poeder dringt diep in de vezels en bindt zichzelf vast aan het vuil. Met een stofzuiger wordt het vervolgens weggezogen. Het voordeel hier is dat er geen water wordt gebruikt.

Goed onderhoud van je bank omvat een jaarlijkse professionele schoonmaak. De kosten zijn te overzien en de kostbare hoekbank is weer als nieuw. In de handel zijn er impregmeersprays die meubels vuilafstotend maken. Ook bestaan er speciale vlekkensprays waarmee je vlekken kunt verwijderen. Ga in ieder geval niet wrijven, maar dep met een schone doek.

, , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.