Lifestyle

Roadtrip Amerika: met deze tips ga je goed voorbereid op reis

9 jan , 2020  

Amerika is hét land voor een prachtige roadtrip; in een paar uur zit je van besneeuwde bergtoppen en ijzige kou midden in de woestijn, of van een drukke wereldstad aan een weids strand. Altijd al een roadtrip door Amerika willen maken? Met onderstaande tips wordt het plannen een stuk makkelijker!

Het vervoer
Om ter plekke niet voor verrassingen komen te staan, is het belangrijk van tevoren goed na te denken over wat voor soort auto of camper je wilt huren en deze vooraf te reserveren. Dit kan veel schelen in de kosten. Het kan lastig zijn om te bepalen hoeveel kilometers je kunt rijden, maar ga er vanuit dat je zo’n 200-300 kilometer per dag kunt rijden. De brandstof in Amerika is niet meer zo goedkoop als voorheen, je betaalt ongeveer één US dollar per liter. Als je er vanuit gaat dat een huurauto ongeveer 10 tot 12 kilometer kan rijden op één liter, kun je ongeveer uitrekenen hoeveel kosten je kwijt gaat zijn aan de benzine. Daarnaast is parkeren in de grote steden, net als in Nederland, ontzettend duur. Blijf je na aankomst dus nog even in de stad? Haal de huurauto dan pas op op het moment dat je aan de roadtrip gaat beginnen. Houd er ook rekening mee dat tolwegen in Amerika heel gewoon zijn, zorg dus dat je wat muntgeld in de auto klaar hebt liggen. En natuurlijk is het handig om over een navigatiesysteem te beschikken, zodat je weet hoe je moet rijden. Je kunt je eigen navigatiesysteem meenemen, maar je kunt er ook één huren of kopen bij bijvoorbeeld Walmart.

De route
Een roadtrip van kust naar kust is erg populair. Wil je net zo’n roadtrip maken? Rijd dan van het westen naar het oosten. Dit is een stuk goedkoper dan wanneer je van het oosten naar het westen rijdt en kan zomaar zo’n 1300 dollar schelen bij een rondreis van 40 dagen. Je kunt er ook voor kiezen om van noord naar zuid te rijden, bijvoorbeeld van San Francisco naar Los Angeles over de Highway 101. Je rijdt bij deze roadtrip langs zee, waarbij je onderweg dus de mooie kustlijn van Californië kunt aanschouwen en kunt uitstappen bij de verschillende uitkijkpunten.

De accommodatie
Je komt tijdens je roadtrip waarschijnlijk veel motels en campings tegen waarbij van tevoren boeken meestal niet nodig is. Maar doe je ook grotere steden, zoals Las Vegas aan, of de natuurparken? Boek dan de accommodatie van tevoren, zodat je zeker weet dat er nog iets beschikbaar is en je niet onnodig veel geld kwijt bent. Je kunt ook een camper huren in Amerika, zodat je alleen de kosten van de standplaatsen kwijt bent.

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.