Lifestyle, Vakantie & reizen

Spontaan uitstapje bij lekker weer: waar kun je aan denken?

11 jun , 2021  

Schijnt de zon, heb je een vrije dag en heb je spontaan zin om iets leuks te gaan doen? Maak gebruik van die energie! Van dit soort spontane uitspattingen komen namelijk de dierbaarste herinneringen. Dan is het natuurlijk wel belangrijk om iets leuks uit te kiezen om te gaan ondernemen. Lees verder voor inspirerende ideeën!

Bezoek aan het strand

Op een zomerse dag is het simpelweg het állerleukst om een bezoek aan het strand te brengen. In Nederland zijn er grote stukken kust te vinden – maak er dan ook zeker gebruik van. Hoewel je kunt denken aan de westkust van ons land, is het nog toffer om een bezoek te brengen aan de Waddeneilanden. Je maakt de oversteek met de boot: over een ultiem zomergevoel gesproken! Op die manier kun je er ook meteen een heerlijk weekendje weg van maken. Verblijf in een goed Ameland hotel, waar je lekker kunt slapen. Zo kun je de dag erna ook weer aan het strand doorbrengen: of je nu gaat zonnebaden of gaat zwemmen. Trek gekregen? Geniet van een lunch of diner in een smaakvol restaurant Ameland, waarbij je ook in het zonnetje op het terras kunt zitten. Wat een genot!

Zwemmen in een meer

Zwemmen in de zee behoort zeker tot de favoriete zomeractiviteiten. Is de zee wat ver weg en wil je liever in de buurt blijven? Ga dan zwemmen in een meer! Er zijn veel meren te vinden in ons land: grote kans dat je hier niet zo ver voor hoeft te reizen. Een ander voordeel is dat het water in een meer sneller opwarmt. En geniet verder van de fraaie wandelroutes die er langs veel meren te vinden zijn!

Naar het zwembad

Voor wat meer comfort tijdens het zwemmen kun je naar een zwembad gaan. In de zomermaanden is een buitenzwembad een heerlijk idee. Vaak is de omgeving hier tot in de puntjes verzorgd, met onder andere douches en bedjes om op te liggen. Ideaal bijvoorbeeld ook als je met kids gaat zwemmen.

Barbecue in het park

Zeg je zomer, dan zeg je barbecue. Hoewel je natuurlijk kunt barbecueën in je tuin, is het nog wel gezelliger om in het park te barbecueën. Neem bijvoorbeeld een wegwerpbarbecue mee of een kleine barbecueset. Nodig wat vrienden uit en de avond is compleet!

Varen met een boot

Is het een erg warme dag en zoek je verkoeling? We hadden het er hierboven natuurlijk al over om een duik te nemen. Waar je verder aan kunt denken, is varen! Huur een bootje en ga lekker het water op – of je nu een motorische boot of een roeiboot hebt. Het is eigenlijk allemaal leuk. Bepaal of je liever een gezellige route door een stad vaart of juist een rustige route door een natuurgebied: beide opties hebben zo hun charme! Afwisselen is natuurlijk ook een optie, als je meerdere keren per seizoen een bootje vaart.

, , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.