Lifestyle, Wonen & inrichting

Tips voor meer woongenot

29 sep , 2021  

Je huis is de plek waar je het liefste bent. Je trekt je terug na een lange werkdag of je nodigt vrienden uit voor een gezellig etentje. Om er voor te zorgen dat je huis nog prettiger aanvoelt, maak je er natuurlijk iets van dat helemaal bij jouw stijl en persoonlijkheid past. En dat kan verder gaan dan alleen de smaak van je inrichting. Lees hier hoe je nog meer uit je woongenot kunt halen.

Een schoon huis nodigt uit om binnen te komen
Niet is zo vervelend als na een vermoeiende dag in een huis binnenkomen waar het een rommeltje is. Of dat je eerst nog aan de afwas moet beginnen voordat je kunt gaan eten. Een schoon huis zorgt ervoor dat je rustig kunt gaan zitten om even bij te komen, zonder dat je direct een lijstje gaat maken van de dingen die nog moeten gebeuren. Een opgeruimd huis laat je dus nog meer genieten van de avond of het weekend dat je even helemaal niets wilt doen.

Gun jezelf een extraatje
Iedereen ontspant op zijn eigen manier. De een doet dat met een goed boek, de ander kijkt tv en drinkt een glaasje wijn. Maar je kunt jezelf ook wat extra’s gunnen. Want waarom zou je geen hottub als ontspanning in huis kunnen hebben? Je zet een hottub voor 1 persoon of voor meerdere personen op het dakterras of in een beschut hoekje van de tuin. Dankzij de kachel die het water verwarmt kun je niet alleen in de zomer, maar ook in de winter heerlijk genieten van de hottub.

Zorg voor gezelligheid in en rond je huis
Om fijn te wonen heb je niet alleen mooie meubels nodig die lekker zitten. De kleuren die je gebruikt zijn ook van invloed op het gevoel dat je hebt. Zo wordt van blauw gezegd dat het een koele kleur is en daarom voor rust zorgt. Maar als je daar niet houdt, dan kun je natuurlijk ook voor neutrale aardse kleuren kiezen voor warmte en gezelligheid. Accessoires zijn ook belangrijk voor een gezellige sfeer. Zet een paar mooie fotolijstjes neer met de foto’s van je dierbaren. En kies design lampen voor extra gezelligheid. Zit je graag buiten? Dan is het ook belangrijk aandacht aan de tuin en het terras te besteden. Een slinger met zachte verlichting geeft extra sfeer. En natuurlijk mogen een paar bloempotten met mooie planten niet ontbreken.

Combineer de drie tips voor optimaal genieten
Gezelligheid en het genieten van je woning zit in kleine dingen, maar de combinatie van alles zorgt voor extra woonplezier. Heb je een hottub in je tuin staan? Zorg dan dat deze altijd op tijd schoon gemaakt is. Want als je zin hebt om even te ontspannen in de hottub na een lange werkdag, dan zou het jammer zijn als je eerst nog aan de slag moet om de hottub schoon te maken. Geniet extra van een ontspannen avondje in een omgeving die helemaal bij je past. Kies planten die bloeien of maak het extra gezellig rond de hottub met verschillende kaarsenstandaards, een loungeset of gewoon een lekker muziekje. Dat verhoogt het woongenot niet alleen binnen, maar ook buiten.

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.