Lifestyle

Top 5 bijzondere leendoelen

28 jun , 2022  

Bij een consumptief krediet komt veel vrijheid als het gaat om de leendoelen. De één gaat er heel praktisch mee om (bijvoorbeeld een auto) en de ander boekt er een vakantie mee.  Hierbij een overzicht van (bijzondere) leendoelen waar je misschien niet over na hebt gedacht.

1 Plastische chirurgie

De populariteit van plastische chirurgie is door social media enorm toegenomen. Het zijn met name de niet noodzakelijke ingrepen waarvoor mensen geld lenen. De reden hiervoor laat zich een beetje raden; deze krijg je niet vergoed vanuit de zorgverzekering.

Het bedrag dat mensen gemiddeld lenen voor plastische chirurgie is € 5.000,-. Dit bedrag is bij de meeste kredietverstrekkers het minimum leenbedrag en wordt vaak besteed aan een borstvergroting. Geld wat er overblijft wordt soms ook nog geïnvesteerd in een extra ingreep zoals botox injecties.

2 Vakantie

Als een lening geen onderpand heeft, zoals een consumptief krediet, dan kan je het ook investeren in herinneringen. Een vakantie is dan een veelvoorkomend leendoel.

De investeringen in vakanties zijn divers. Er zijn mensen die geld lenen voor een budget vakantie, maar ook voor een wereldreis en deze kosten kunnen hoog oplopen. Zo kunnen de kosten volgens Zoover wel oplopen tot €20.000,-.

3 Restoratie van een auto

Niet iedereen koopt een rijdende auto en dat blijkt ook wel uit dit leendoel. Zo is er een doelgroep dat leent voor oldtimers met werk en een doelgroep dat leent voor een schade auto.

Een opknapper is in de meeste gevallen een hobby. Wel een dure hobby want leningen van €50.000,- zijn daarbij niet vreemd. Hierbij moet wel vermeld worden dat de kosten van de restauratie dan al vaak is inbegrepen.

4 Verbouwing

Een verbouwing financieren met een lening klinkt misschien niet vreemd. Toch blijkt dat hier nog wat kennis over gedeeld kan worden. Mensen denken vaak aan een hypotheek als ze gaan verbouwen en dit kan geld lenen extra duur maken. 

Wil je de kosten van je verbouwing laag houden? Vergelijk dan een hypotheek met een persoonlijke lening. Het is niet vreemd dat je ondanks de hogere rente van een persoonlijke lening, veel geld kunt besparen. Reden; je hebt geen extra kosten zoals een notaris of taxateur bij een consumptieve lening.

5 Nieuwe fiets

Een sportieve hobby als fietsen kan ook een dure hobby zijn. Zeker nu er ook elektrische racefietsen en mountainbikes zijn. Het komt daarom steeds vaker voor dat mensen ook voor deze hobby geld lenen.

Wat kost nu een knappe (elektrische) fiets? Een semi professionele racefiets of mountainbike kost al gauw € 6.000,-. Een elektrische variant van deze fietsen zit tussen de 10-12.000,- Euro.

Geld lenen kost geld

Wil je na het lezen van dit artikel ook geld lenen? Let dan op dat geld lenen ook geld kost. Probeer ook niet meer geld te lenen dan nodig is.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.