Lifestyle

Van plan om je huis te renoveren? 4 tips!

5 mei , 2021  

Je ziet het waarschijnlijk heel veel om je heen gebeuren, want mensen zijn massaal aan het klussen geslagen. Ineens is bij velen het kwartje gevallen dat er aanpassingen gedaan moeten worden of dat ze wel eens een nieuwe keuken of badkamer willen aanschaffen. Je kunt hier natuurlijk een volledig klusteam op zetten, maar je kunt ook lekker samen met je partner (en de handige mensen in je familie) aan de klus gaan. We geven je alvast vier tips om goed voorbereid aan de slag te gaan.

Zware lasten hijsen?
Heb je nieuwe tegels besteld die flink zwaar zijn of nieuwe onderdelen voor de badkamer die naar boven getild moeten worden? In zo’n geval is het handig om de goede hulpinstrumenten in te zetten, zodat je niet nog maanden naar de fysio moet vanwege rugklachten. Je hoeft echt geen gloednieuwe apparatuur te kopen, want je kunt namelijk prima producten als een gebruikte heftruck of een tweedehands kraan regelen. Een stuk goedkoper!

Maak een ruime begroting
Een renovatie kost waarschijnlijk niet een paar honderd euro. Zorg dat je vooraf een ruime begroting maakt van alles wat je wilt veranderen en aanschaffen. Reken hier ook manuren, materialen, ondersteuning en extra kosten bij. Het is echt belangrijk om niet een te strakke begroting te maken, want er komen vaak onvoorziene kosten bovenop. Als je dit niet kunt betalen zit je straks met een half gesloopte muur die je niet meer dicht kunt maken vanwege de hoge kosten. Voorkom dit soort ellende en zet het geld opzij.

Zorg voor wat handige mensen
Het is de vraag of het een goed idee is om zelf te gaan renoveren als je twee linkerhanden hebt. In zo’n geval is het handig om handige mensen in te schakelen die het leuk vinden om jou te helpen. Als je wel handig bent kun je natuurlijk een hoop zelf doen, maar dan nog is het aan te raden om wat extra handjes in te schakelen die ook kunnen meedenken. Misschien bedenk je samen nog wel veel betere ideeën voor je renovatie.

Bestel alle benodigdheden ver van tevoren
Het is ontzettend vervelend als je tijdens het klussen nog naar de bouwmarkt moet rijden, omdat je een bepaalde soort lak, lijm of schuurpapier mist. Dit zorgt voor extra frustratie en vertraagt het proces. Loop van tevoren alle stappen door en zorg dat je alle benodigdheden dus allang in huis hebt, zodat je tijdens het klussen lekker door kunt gaan.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.