Lifestyle

Veel voorkomende arbeidsconflicten en hoe een advocaat arbeidsrecht kan helpen

2 mei , 2023  

Arbeidsconflicten kunnen allerlei vormen aannemen. Waar de meeste mensen hierbij denken aan algemene conflicten tussen werknemer en werkgever, gebeuren er ook specifieke conflicten op de werkvloer. Dat is waar we het in dit artikel over gaan hebben. Je ontdekt drie veelvoorkomende arbeidsconflicten. Zit je zelf in een arbeidsconflict? Je ontdekt ook hoe een advocaat arbeidsrecht je kan helpen.

Functiewijziging

Een functiewijziging is een grote veroorzaker van arbeidsconflicten. Alhoewel veel werknemers een functiewijziging als zeer positief beschouwen, zitten sommigen er niet op te wachten. Zeker wanneer de werkgever er vervolgens veel druk op zet, kan het een conflict tot gevolg hebben. Vaak gaat het dan over zaken als werkdruk en salaris. Zit je zelf in een arbeidsconflict en kun je wel wat hulp gebruiken? Schakel dan de hulp in van een advocatenkantoor. Woon je ook nog in Apeldoorn of omgeving? Met het juiste advocatenkantoor in Apeldoorn krijg je de hulp die je nodig hebt.

Ongepaste opdrachten

Ook ongepaste opdrachten zorgen vaak voor arbeidsconflicten. Hierbij ontvangt de werknemer opdrachten van de werkgever die in strijd zijn met de afspraken in het contract. Ook kan het zijn dat de werknemer er simpelweg niet achterstaat. Aangezien de werkgever veel verantwoordelijkheden heeft, wordt er dan vaak veel druk op de werknemer gelegd. Dit kan tot onenigheid en conflicten leiden.

Slecht functioneren

Ten derde is ook het slecht functioneren van een werknemer een veelvoorkomende reden voor conflicten. Slecht functioneren wil zeggen dat de werknemer niet voldoet aan de vooraf gestelde eisen. Dit kan simpelweg gaan over vaardigheden, maar ook over inzet. In de meeste gevallen wordt er dan in eerste instantie een verbeterplan gemaakt door de werkgever. Mocht dit helpen, dan is het conflict opgelost. Zo niet, dan zijn er verdere maatregelen vereist. In uiterste gevallen komt er zelfs een rechtszaak aan te pas.

Arbeidsconflicten komen voor in allerlei soorten. Uiteraard zijn dit vaak algemene conflicten zoals ze in huishoudens, verenigingen en vriendengroepen ook voorkomen. Daarnaast zijn er ook conflicten over specifieke zaken zoals functiewijzigingen, ongepaste opdrachten en slecht functioneren. Wanneer je deze conflicten niet onderling kunt oplossen, schakel je hiervoor de hulp van een arbeidsrecht advocaat in. Hij of zij adviseert je graag over zaken als arbeidsovereenkomsten, CAO, ontslagen, DBA, ziektewet en meer. Aangezien het arbeidsrecht een complex gebied is, kun je maar beter de hulp van een professional inschakelen. Jullie gaan dan samen op een laagdrempelige wijze aan de slag om weer een prettige en eerlijke werksituatie te creëren.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.