50 Plus, Lifestyle, Outdoor

Verantwoord stoken met een schone vlam

17 apr , 2019  

Ben je op zoek naar een manier om duurzamer te stoken en tegelijkertijd het milieu een plezier te doen? Dan zijn pellets uit hout een goede oplossing. Dergelijke pellets zijn kortweg houten snippers of stukjes hout die gebruikt worden als brandstof voor de open haard of verwarming van de woning.

De voordelen van pellets reiken erg ver – en onderstaande overzicht geeft dan ook wat meer interessante informatie over deze manier van stoken!

Alles over stoken met houten pellets
Houten pellets worden steeds populairder als brandstof voor de verwarming van woningen en dat heeft verscheidene redenen. Hieronder enkele van de belangrijkste voordelen van pellets uit hout:

1. Een hoog rendement
Als je vertrouw op houten pellets van een speciaalzaak, dan ben je zeker dat je je pelletkachel lang gaande kunt houden. De pellets zijn van uitstekende kwaliteit, waardoor ze lang branden en dus ook een hoger rendement geven dan de meeste andere stookmethodes. Ook zal de kachel zelf een stuk langer meegaan als je gebruik maakt van kwalitatieve pellets!

2. Milieuvriendelijk stoken
Daarbij zijn houten pellets de beste brandstof als je duurzamer en milieuvriendelijk wil stoken. Het hout dat voor kwalitatieve pellets gebruikt wordt, is van verantwoord bosbeheer afkomstig. Dat wil zeggen dat het kappen van bomen voor pellets zo zorgvuldig mogelijk wordt beheerd en nieuwe bomen worden geplant. Met houtpellets draag je dus bij aan een gezonder milieu!

3. Verscheidene hoeveelheden verkrijgbaar 
Ook kan je bij een speciaalzaak verschillende hoeveelheden pellets verkrijgen. Van kleine zakken voor kortdurend gebruik tot grote hoeveelheden om voor lange tijd op te slaan, de mogelijkheden zijn uitgebreid. Handig is dat houtpellets erg gemakkelijk en lang bewaard kunnen worden. Een grote hoeveelheid in één keer aankopen en opslaan is dus een goed idee!

De beste houtpellets voor een optimale verwarming 
Wil je de verwarming van je woning een niveau hoger tillen? Kies dan voor kwalitatieve pellets uit hout bij een professionele speciaalzaak. Een schone verbranding zorgt voor een aangenaam leefklimaat, een duurzamer milieu én minder energiekosten op het einde van de maand. Redenen genoeg dus om op het aanbod pellets van een speciaalzaak te vertrouwen!

,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.