Lifestyle, Wonen & inrichting

Verduurzaam je levensstijl

8 okt , 2021  

Duurzaam leven wordt steeds populairder. Logisch ook, want duurzaamheid is al jarenlang een trend. Een aantal regels en wetten zorgen er ook voor dat duurzaam leven steeds meer de norm wordt. Lees snel verder en ontdek hoe jij je stijl kunt verduurzamen.

Wat is duurzaamheid?
Denk je aan duurzaamheid, dan denk je al vaak aan energiebesparing. Maar duurzaamheid en meedoen met deze trend is meer dan dat. Duurzaamheid betekent in het kort dat mens, milieu en economie in evenwicht zijn. Wat vaker de trap nemen, gezond eten en ook eens tweedehands kleding kopen draagt allemaal bij aan een duurzaam leven. Je wil de aarde zo gebruiken dat de volgende generaties ook nog plezier ervaren van onze wereld. Heb jij al een duurzame levensstijl? Met de volgende tips willen we je helpen op duurzame keuzes te maken.

Douche kort of koud
Warm water is een van de grootste energieverbruikers in het huis. Als je al vijf minuten minder doucht, bespaar je al veel warm water. Ook een minuut koud douchen blijkt heel gezond te zijn voor je lichaam, omdat het de bloedsomloop stimuleert. Probeer dit te combineren en je bespaart op je energierekening, leeft gezonder en bent goed bezig voor het milieu.

Neem een tas mee
Vaak als je naar de supermarkt gaat, neem je meer mee dan dat je in eerste instantie van plan was. We zijn er allemaal schuldig aan. Je staat bij de kassa, merkt dat je alle boodschappen niet in je handen kunt houden en koopt een tasje. Erg zonde, want je hebt thuis wel twintig plastic tasjes, drie bigshoppers en een boodschappenkrat. Het helpt om een aantal bigshoppers in de kofferbak van je auto te bewaren of er standaard een paar in je fietstas te houden. Ben je van plan koffie to go te halen? Vaak krijg je korting op je koffie als je je eigen koffiebeker meeneemt. Houd die dus ook dichtbij je wanneer je de stad ingaat.

Shop groen
Haal in huis wat past bij een duurzame levensstijl. Ga bijvoorbeeld winkelen bij lokale ondernemers. Dat scheelt weer een ritje met de auto. Haal seizoensgebonden producten in huis en probeer ook uit te pluizen welke producten plasticvrij zijn. Geef meubels een tweede kans, door ze aan te schaffen via tweedehandswinkeltjes of Marktplaats, kan al een heel verschil maken. Schuur de meubels, geef ze een likje verf en ze zijn weer als nieuw.

Duurzame woning
Je kunt je woning al met kleine aanpassingen verduurzamen. Raamdecoratie kan al een gigantisch verschil maken. Wist je dat een gordijn op maat een isolerende werking heeft? Hierdoor houd je tocht en geluiden buiten. Combineer overgordijnen met vitrage kant en klaar. Zo kun je spelen met lichtinval en privacy. Ook zorgt deze combinatie voor extra isolatie. Ideaal voor je portemonnee en het milieu. Wil je je huis helemaal verduurzamen? Dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Laat je eens informeren bij jouw gemeente. Vaak zijn er subsidies voor duurzame woningoplossingen. Wat ga jij doen om je levensstijl te verduurzamen?

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.