Lifestyle

Vietnamese toerist Australië uitgezet vanwege rauw varkensvlees

4 nov , 2019  

Een Vietnamese vrouw die Australië binnen wilde reizen met een visum Australië is prompt het land uitgestuurd toen de douane kilo’s aan verboden etenswaren in haar bagage vonden. Het visum van de vrouw werd geannuleerd, en ze werd op het vliegtuig terug naar Vietnam gestuurd.

Toeristen visum Australië
De Vietnamese vrouw was naar Australië gereisd met een toeristenvisum. Nadat ze geen goederen had aangegeven bij de douane werden de douane medewerkers argwanend, en namen ze haar terzijde voor een grondige check . The medewerkers van het vliegveld waren met stomheid geslagen toen kilo’s aan vleeswaren tevoorschijn kwamen uit de bagage van de Vietnamese. Niet alleen varkensvlees werd gevonden, maar ook andere organische goederen als kwartels en inktvis vielen uit haar tassen. Het vlees werd in beslag genomen en het visum van de vrouw werd onmiddellijk stopgezet. De komende drie jaar mag zij niet meer Australië binnen reizen.

Strenge bio regels
Australië hanteert een van de strengste regelgevingen wat betreft de invoer van organische goederen ter wereld. Elke individuele organisch goed moet goedgekeurd worden alvorens het mee mag worden genomen naar het land. De reden hiervoor is dat Australië in het verleden meerdere epidemieën heeft doorstaan omdat mensen ongeoorloofde goederen het land in hadden gebracht. Het ecosysteem van Australië is zeer fragiel, en de kleinste duw kan al tot een catastrofe leiden. Het illegaal vervoeren van organische goederen wordt dan ook streng bestraft. Niet alleen worden de goederen in beslag genomen en vernietigd (zelfs als je het land niet binnen reist en meteen op een vlucht terug wordt gezet), boetes kunnen in de honderden euro’s vallen, en een algeheel inreisverbod kan opgelegd worden. Dit betekent dat het niet langer mogelijk is om een visum Australië aan te vragen. Dit verbod geld dan vaak voor meerdere jaren, zoals de Vietnamese toerist zelf ondervond.

Ook Johnny Depp geen uitzondering
De douane regels van Australië gelden voor iedereen, klein of groot, rijk of arm. Dit ondervond ook populaire Hollywood acteur Johnny Depp. In 2016 probeerden Depp en zijn toenmalige partner Amber Heard twee Yorkshire terriërs het land binnen te krijgen. Ze werden gesnapt en voelden zich genoodzaakt om publiekelijk hun excuses aan te bieden.

Varkenspest
Sinds de explosieve groei van het aantal gevallen van varkenspest in Afrika en Azië proberen steeds meer mensen munt te slaan uit de schaarste aan varkensvlees door ze illegaal Australië binnen te smokkelen. Dat dit de pest over kan doen laten slaan naar dit land staan ze niet bij stil. Er bestaat geen genezing of vaccine voor de varkenspest. Als het eenmaal een land binnen is gedrongen is het enigste wat nog mogelijk is quarantaine en dan hopen dat niet al teveel varkens slachtoffer worden. Het is dan ook niet raar dat Australië op haar beurt de vereisten voor organische goederen flink heeft aangescherpt. En dit is niet zonder resultaat. Volgens de Australische douane vangen ze wekelijks 100 kilogram aan illegale varkensvlees producten. Tussen november vorig jaar en augustus van dit jaar werd 27 ton aan varkensvlees onderschept die reizigers met zich mee droegen.

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.