Lifestyle

Waar moet je op letten tijdens het kopen van een boxspring?

16 jan , 2021  

Steeds meer mensen kiezen voor een boxspring. Vanwege het comfort, het minimalistische design of de lange levensduur. Toch is niet ieder product hetzelfde, de kwaliteit kan flink uiteenlopen. Omdat niet iedereen in de buurt woont van beddenspecialist De Suite in Moordrecht hebben we hier een aantal belangrijke aandachtspunten opgesomd die bij een boxspring kopen van belang zijn.

Alle elementen moeten op elkaar afgestemd worden
In feite gaat het over een boxspring-combinatie met drie afzonderlijke onderdelen. Onderaan bevindt zich de daadwerkelijke boxspring, een kist met veren. Dan is er het bijbehorende matras dat zorgt voor comfortabel ligoppervlak en ondersteuning van het lichaam. Meestal zal er ook een topper aanwezig zijn die vooral bestemd is om het ligcomfort te verhogen. Al deze elementen dienen op elkaar afgestemd te zijn. Het lijkt wat dat betreft het sprookje van de prinses op de erwt; hoeveel matrassen er ook bovenop liggen, de erwt blijft voelbaar.

De vering van de boxspring
In het onderste deel bevinden zich veren die wel iets weghebben van de vering in oude matrassen. Die traditionele methode is op zich niet verkeerd, alleen lagen de veren te dicht op het lichaam. Door deze vering in een kist te plaatsen geniet je van deze prettige vering zonder losse veren die in uw rug porren. Hoogwaardige kwaliteit vering kenmerkt zich door het gebruik van pockets. Die houden de veren op hun plaats terwijl ze voldoende ruimte bieden om voor een soepele vering te zorgen. Modellen met pocketvering gaan ook langer mee dan de goedkopere uitvoeringen.

Individuele voorkeuren
De wijze van slapen verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen liggen stil terwijl andere mensen juist heel beweeglijk zijn. Recht als een plank of in de foetushouding, op de rug, buik, zij of afwisselend. Dan zijn er nog verschillende hardheden, deze zijn met de materialen en lagen in het matras zeer nauwkeurig te bepalen. Wanneer twee personen naast elkaar slapen met afwijkende behoefte, dan is het mogelijk om per persoon een matras op maat te maken. Zo kan de splitsing met een matrastopper nagenoeg geheel weggewerkt worden.

Minder ruimte, volop mogelijkheden
Omdat er geen groot ledikant nodig is, zullen boxsprings doorgaans minder ruimte innemen. Dit zal bij een boxspring kopen zeker een pluspunt zijn. Normaal gesproken zal er naast een mooie afwerking van het onderste deel een bijpassend hoofdbord worden gekozen. Deze zijn in zowel klassieke als moderne stijlen leverbaar, in allerlei kleuren en materialen. Bekijk ook de mogelijkheden voor nachtkastjes of plaats een kast aan het voeteneinde als opbergruimte of voor een ingebouwde televisie.

Elektrische bediening
Nog even een boek lezen in bed, of eenvoudiger opstaan, met elektrische bediening van de boxspring is het mogelijk. Dit is geen standaard optie, De Suite in Moordrecht maakt het mogelijk om een boxspring te kopen met verstelbare delen. Niet alleen de rug of bij de benen kan het bed versteld worden, ook de gehele hoogte kan worden aangepast. Deze functie kan gebruikt worden om in- of uit te stappen, het kan ook mogelijke zorgverleners in staat stellen om hun werk te laten uitvoeren. Daarna kan het bed weer lager wordt geplaatst.

Twee bedden in één
In plaats van kiezen tussen een één- of een tweepersoonsbed kunt u ook een boxspring kopen met twee helften die naadloos met elkaar verbonden worden. Aan de onderzijde worden desgewenst wielen bevestigd om ieder deel afzonderlijk te kunnen verplaatsen. Dit kan voor diverse toepassingen geschikt zijn zoals stofzuigen. Deze wielen zijn te blokkeren zodat ze op hun plaats blijven staan, daarnaast zijn ze te gebruiken op zowel harde als zachte vloeren.

Beter advies door echte specialisten
In de buurt van Gouda is De Suite in Moordrecht gevestigd, dé winkel op het gebied van bedden en complete slaapkamers. Daar is het mogelijk om de verschillende opties uit te testen én om geadviseerd te worden door experts met jarenlange ervaring. Deze specialisten in boxsprings zijn in staat om ‘out of the box’ te denken.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.