Lifestyle

Wat zijn de verwachtingen voor het EK voetbal 2021?

22 apr , 2021  

Het EK voetbal 2021 vindt van 11 juni tot 12 juli plaats. Tijdens het Europees Kampioenschap zijn er meerdere landen waar de deelnemende nationale teams de wedstrijden spelen. De wedstrijden zijn namelijk verdeeld over stadions in twaalf landen en dat is een groot verschil met voorgaande EK-toernooien. Doorgaans is namelijk een enkel land gastland voor het EK voetbal. Het vorige EK is in 2016 door Portugal gewonnen, maar of het land ook dit jaar weer kans maakt op de titel is nog maar de vraag. Er zijn namelijk meerdere nationale teams die sterk zijn en op de EK-titel azen.

Frankrijk en België als kanshebbers op de titel
Er zijn meerdere nationale teams die kans maken op het winnen van het EK voetbal 2021. Frankrijk heeft bijvoorbeeld een erg sterk elftal met spelers als Mbappé, Coman en Griezmann en is een van de favorieten voor het winnen van het toernooi. Deze spelers voetballen bij topclubs als Paris Saint-Germain, Bayern München en Barcelona. Uiteraard geldt dat ook voor vele spelers van andere topclubs. Zo maakt België eveneens een goede kans met spelers als Lukaku die voor Inter Milan uitkomt en De Bruyne die bij Manchester City speelt. Bovendien is Courtois als doelman van het Belgische nationale team ook een topper. België is wellicht als een outsider te beschouwen, maar beschikt over een sterke en jonge selectie die zeker kan imponeren.

Minder kans voor Spanje
De verwachtingen van Spanje zijn wat minder hooggespannen. Het land heeft in het verleden meermaals bewezen een ware kampioen te zijn, maar de kans lijkt vrij klein dat Spanje het EK 2021 gaat winnen. De echte glorie lijkt verdwenen te zijn, maar uiteraard kan ook Spanje de wind weer mee hebben en wederom de titel veroveren. Spanje heeft een goed team, maar op papier zijn andere teams beter, zoals Frankrijk. Je weet echter nooit hoe de bal rolt en als Spanje een knock-out wedstrijd speelt, ligt de tegenstander en misschien zomaar uit.

Engeland als winnaar EURO 2021
Voetbal is altijd lastig te voorspellen en dit geldt ook voor de voorspelling over wie het Europees Kampioenschap wint. De verwachtingen van Engeland zijn namelijk ook hooggespannen. De kwalificatiereeks is met acht klinkende overwinningen afgesloten. De meeste spelers van Engeland spelen overigens bij topclubs in eigen land. Zo speelt Rashford bij Manchester United en de spits Keene bij Tottenham Hotspur. De Premier League is een sterke competitie en het kan maar zo zijn dat Engeland er met de titel vandoor gaat. Het is echter wel zo dat ondanks dat de Premier League tot de beste voetbalcompetities ter wereld behoort, Engeland als nationaal team vaak ondermaats op eindtoernooien presteert. Zo is in 1996 voor de laatste keer op een EK de halve finale bereikt. Dat was destijds in eigen land.

Nederland geen gedoodverfde favoriet
Nederland is vooraf niet echt als serieuze kanshebber te beschouwen om de titel EK 2021 te winnen. Hoewel Nederland als voetballand toch vaak tot de favorieten behoort, is het niet zomaar gezegd dat het nationale elftal echt kans maakt. Hoewel de groepsfase in eerste instantie op papier weinig problemen lijkt op te leveren. Het zijn niet de beste nationale voetbalteams die Nederland als tegenstander in de groepsfase ontmoet. Oranje neemt het namelijk op tegen Noord-Macedonië, maar ook tegen Oostenrijk en Oekraïne. Als Nederland de groepsfase met goede resultaten doorkomt dan komt het op het echte werk aan. De knock-out wedstrijden staan dan op het programma. Bij verlies is het dan de koffers inpakken en naar huis. Bij winst wacht de volgende zware wedstrijd en dan is de weg naar de titel toch nog echt lang te noemen.

,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.