Lifestyle

Wil jij duurzamer leven? Wij geven je een aantal tips

13 okt , 2021  

Steeds meer mensen hebben interesse in een duurzame(re) levensstijl. Jij ook? Duurzaam leven betekent niet dat je zonder comfort hoeft te leven. Er zijn namelijk enorm veel dingen die je gemakkelijk toe kan passen, zonder je hele leven om te gooien. In dit artikel geven we je een aantal tips.

Kleine veranderingen met grote impact

Waarschijnlijk ben je zelf al op een aantal verbeteringen gekomen die je kan toepassen voor een duurzamer leven. Er zijn namelijk veel voor de hand liggende dingen die je kan doen, die wij je waarschijnlijk niet meer hoeven te vertellen. Denk hierbij aan het uitzetten van apparaten en lampen wanneer je het huis verlaat. Of het meenemen van een eigen tas wanneer je boodschappen doet, zodat je geen plastic tasjes hoeft te kopen. Hiernaast zijn er nog veel meer dingen die je kan doen voor een duurzamer leven.

Weet wat je eet

Wist je dat de vleesindustrie enorm schadelijk is voor het milieu? Deze industrie is nog schadelijker dan de auto-industrie en het verkeer. Denk er daarom eens over na om te stoppen met het eten van vlees, of dit te beperken tot enkele keren per week/maand. Er zijn genoeg lekkere alternatieven voor vlees. Denk aan paddenstoelen, linzen of vleesvervangers. Kijk daarnaast ook eens naar de herkomst van de producten die je koopt. Maak een duurzamere keuze door te gaan voor aardbeien die uit Nederland komen, in plaats van de (goedkopere) aardbeien uit bijvoorbeeld Spanje.

Ga je op reis? Denk goed na over je vervoersmiddel

Hou je van reizen en wil je graag veel van de wereld zien? Dat is begrijpelijk. Echter, wanneer je duurzamer wilt leven is het niet onverstandig om eens na te denken over het vervoersmiddel dat je kiest. Vliegen is erg schadelijk voor het milieu dus denk ook eens na over andere mogelijkheden. Binnen Europa hebben we een goed spoornet en zijn veel bestemmingen gemakkelijk te bereiken met de trein. Je bent meestal iets langer onderweg, maar over het algemeen is het comfort beter en heb je onderweg veel meer te bekijken.

Verminder je plastic afval

Heb je een (horeca) onderneming? Denk dan goed na over je inkoopstrategie. Heb je een lunchroom, foodtruck of snackbar? Kies dan bijvoorbeeld voor een suikerriet snackbakje of sausbakje, in plaats van plastic. Heb je geen eigen onderneming maar haal je vaak af of laat je eten bezorgen? Kies dan voor die zaak die bewuste keuzes maakt, om plastic afval zoveel mogelijk te verminderen.

, , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.