Lifestyle

Zwart en wit

7 mrt , 2020  

Zwart en wit zijn geen kleuren, maar in het interieur zijn ze erg bepalend. Zwart is geen zwart en wit is geen wit. Diep zwart is anders dan schoolborden zwart en we kennen spier wit en gebroken wit. Het gaat om de nuances, maar nog meer om de context. We kiezen steeds meer voor harde vloeren. Hout als parket of laminaat, natuursteen of plavuizen, beton- of gietvloeren.

Steen
Een betonvloer in huis oogt erg stoer en is een dankbaar materiaal vanwege zijn tijdloze uitstraling en industrieel karakter. Gietvloeren worden steeds vaker geplaatst in woningen en hebben tal van voordelen ten opzichte van traditionele vloerbekledingen. Gietvloeren zijn ideaal voor badkamers vanwege hun waterdichte afwerking. Steentapijt, ook wel gekend als kiezeltapijt is een gietvloer op basis van fijne steenkorreltjes. Het is een erg natuurlijke vloer die bijzonder onderhoudsvriendelijk is en bruikbaar is voor diverse toepassingen. Een epoxyvloer is een naadloze gietvloer met een hoge hardheid die wordt aangebracht boven op een bestaande draagvloer. De dikte is gering en zettingsvoegen zijn niet vereist.

Tegels
Een natuurstenen vloer is een lust voor het oog en geeft je interieur een natuurlijke look. De tegelvloer is één van de meest gebruikte vloerbekledingsmaterialen. Ze zijn relatief goedkoop, bijzonder onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in talloze variaties.

Hout
Geen vloerbekleding die meer warmte uitstraalt dan een authentieke parketvloer. Door zijn natuurlijke uitstraling past een vloer in parket niet alleen in landelijke omgevingen maar ook in moderne en hedendaagse inrichtingen. Een vloer in laminaat wordt meestal geassocieerd met hout. Een laminaatvloer is ook verkrijgbaar in heel wat andere texturen zoals leder, natuursteen en tegels.

Tapijt
Op harde vloeren horen kleden. Een zwart vloerkleed, een wit of toch juist een kleurrijk tapijt? Vloerkleden maken een zithoek af. Het biedt warmte, zorgt voor een geluiddemping en draagt bij aan het comfort in huis. Kies je voor een natuurlijk product zoals katoen, wol of sisal dan breng je de natuur in huis.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.