Lifestyle, Muziek & entertainment

De Technics SP-10R

13 sep , 2017   Gallery

De SP-10 maakte zijn debuut in 1969 als de eerste platenspeler met een direct aangestuurde motor op de professionele markt. Bij dit type platenspeler is de motor direct onder de draaitafel en is deze ook direct aan de draaitafel verbonden. Deze platenspelers werden razend populair en worden op het moment nog steeds veel gebruikt door DJ’s.

Technics leek het hoogste tijd te vinden om een eerbetoon te doen aan de platenspeler waar het allemaal mee begon en onthulde tijdens IFA 2017 het vernieuwde SP-10R prototype in Berlijn. De in ere herstelde platenspeler wordt door moederbedrijf Panasonic zelfs “de meest premium analoge direct-drive platenspeler van vandaag de dag” genoemd.

Wat meteen opvalt is dat het apparaat er minimalistisch, luxe en vooral ontzettend mooi uitziet. Roestvrij staal wordt gecombineerd met een 7 kg wegende draaiplaat, gemaakt van een drie lagen structuur van messing, gegoten aluminium en rubber. Hierbij is de natuurlijke frequentie van elke laag geoptimaliseerd, waardoor externe vibraties worden onderdrukt. Door het behoorlijke gewicht van de draaiplaat wordt gezorgd voor een stabiele en regelmatige rotatie. Het contrast tussen het roestvrijstalen lichaam en de messingkleurige draaiplaat zorgt voor een luxe en extra gedegen uiterlijk.

Om nog verder vibraties en gebrom te verminderen heeft de motor een aparte behuizing gekregen en is de verbinding met de draaitafel extra stug gemaakt. Hierdoor worden zelfs de minieme vibraties van de drijfas in de kiem gesmoord. Met dit alles zorgt Technics ervoor dat je kunt genieten van een optimale geluidskwaliteit met zo min mogelijk vervormingen, terwijl je toch smult van de nostalgie van het apparaat.

Iedereen moet uiteraard meteen de moderne SP 10-R in huis halen, maar dit zal helaas moeten wacht tot de zomer van volgend jaar. Hij kan dan wel meteen ingewijde worden tijdens de ultieme vintage barbecue.

Bron: Want.nl

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.