Ondernemen

Een bedrijf starten: een beetje hulp heb je soms nodig

17 jan , 2020  

Ben je van plan om een bedrijf te gaan starten. Dan breekt er een spannende, drukke tijd aan. Wees juist in de beginfase van je bedrijf niet bang om hulp te vragen, vaak kun je simpelweg niet zonder als je je bedrijf tot een succes wilt maken.

Je hoeft niet overal goed in te zijn
Een valkuil waar veel ondernemers intrappen, is dat zij overal goed in moeten zijn. Het is hun (toekomstige) bedrijf, dus zij moeten alles doen. De realiteit is echter dat er maar heel weinig mensen zijn die verstand hebben van, en goed zijn in alle aspecten van het werk dat een eigen bedrijf met zich meebrengt.

Dat begint al in de opstartfase. Voor veel ondernemers geldt dat zij hun bedrijf beginnen omdat zij een goed idee hebben, en denken hiermee succesvol te kunnen worden. Vraag je hen hoe zij dit precies voor zich zien, dan vertellen zij gepassioneerd over de inhoudelijke kant van het werk. Hoe zij hun unieke product op de markt willen zetten. Hoe zij hun winkel of restaurant van een opvallend assortiment willen voorzien waarmee ze zich uniek in de markt zetten. Of hoe zij werk dat door anderen al gedaan wordt beter, sneller, goedkoper of simpelweg anders willen gaan doen.

Waar zij meestal niet vol enthousiasme over praten is hoe zij de administratie gaan doen. Hoe zijn hun bedrijfspand gaan schoonhouden. Hoeveel tijd ze nemen om de belastingaangiftes netjes en op tijd te doen. Dit zijn namelijk niet de zaken waar de meeste ondernemers warm voor lopen, niet de redenen waarom zij ondernemer zijn geworden. En ook vaak niet de dingen waar zij goed in zijn. Dat geeft ook niks, het zijn tenslotte typisch klusjes die je ook prima kunt uitbesteden.

Hulp bij financiering
Ook als het gaat om de financiering van je bedrijf mag je best om hulp vragen. Vaak moet je om van start te gaan een New10 financiering aanvragen bij een bank, zodat je de kosten die je bedrijf in de beginfase maakt kunt dekken. Dit is niet raar, sterker nog, er zijn ontelbaar veel bedrijven die gebruik maken van geleend geld. Bij de meeste banken is een krediet voor ondernemers geen probleem, zolang je je zaken maar op orde hebt. Dus zorg dat je kunt vertellen hoe je met je bedrijf geld gaat verdienen, en onderbouw dit met berekeningen. Zo weet de bank zeker dat zij hun geld uiteindelijk terug zullen krijgen, en kun jij met het kapitaal dat je nodig hebt aan de slag om van je bedrijf een succes te maken.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.