Lifestyle, Ondernemen

Het ‘nieuwe’ werken: 3 tips om je flexibiliteit te verhogen

17 feb , 2021  

Experts voorspellen dat door Corona de manier van werken nooit meer hetzelfde zal worden. Dus zoals we voor de Coronacrisis werkten is voorbij en komt nooit meer terug. Bedrijven, organisaties en werknemers hebben het ‘nieuwe’ werken ontdekt en gemerkt dat je op die manier veel flexibeler én efficiënter kunt werken. De productiviteit gaat omhoog omdat mensen geen tijd meer verliezen met woon-werkverkeer en dus ook niet meer in de file staan. Daarnaast is gebleken dat door meer thuis te werken medewerkers in korte tijd meer werk verzetten omdat ze hun eigen tijd in kunnen delen. Pauzes worden niet vastgesteld door de werkgever, maar door de werknemer zelf genomen als hij of zij daar ook echt behoefte aan heeft. Op die manier pak je rust als daar lichamelijk en/of geestelijk aan toe bent en werk je harder en gemotiveerder gedurende de rest van de tijd. Ook werkgevers zien de voordelen van flexibel werken. Ze hebben minder vierkante meters aan kantoorruimte nodig om medewerkers te huisvesten. Ze hoeven niet de hele tijd verschillende agenda’s te synchroniseren om iedereen bij elkaar te krijgen in een fysieke vergaderruimte. Vergaderen kan immers altijd en overal. Het enige dat je nodig hebt is een laptop en een stil hoekje. Maar als je dan toch even een werkplek nodig hebt kun je ook heel flexibel een kantoor huren in Amsterdam. Of een flexibele werkplek in een grote open ruimte. Volledig uitgerust met alle voorzieningen die je nodig hebt om direct te kunnen werken. Inclusief aansluitingen, Wifi en lekkere koffie natuurlijk. Plug-and-play workplace dus. Tauro is een van de meest gerenommeerde aanbieders van tijdelijke kantoor- en werkruimte in Amsterdam en omstreken. De specialisten van Tauro.nl geven je in dit artikel 3 slimme tips om je flexibiliteit te verhogen en daardoor efficiënter te werken. Werk ze!

1 Succes door discipline
Het gevaar dat schuilt in het ‘nieuwe’ werken is dat de discipline verslapt. Je blijft langer in bed liggen en gaat zonder te douchen in een joggingbroek achter je laptop zitten. Wij raden je aan om juist het ritme dat je gewend bent aan te houden. Ook als je thuiswerkt. Dus op tijd opstaan. Douchen. Aankleden. Ontbijten. Aan het werk. Neem regelmatig pauze en stop op de normale tijd met werken. Dan kun je een joggingbroek aantrekken en genieten van je ‘vrije’ tijd.

2 Naar je werk gaan
Om te voorkomen dat privé en zakelijk door elkaar heen gaan lopen is het slim om een tijdelijke kantoorruimte of werkplek te huren. Dat dwingt je namelijk om je normale ochtendroutine te doorlopen omdat je ook echt de deur uit moet om naar je kantoor te gaan. Een kantoor of werkplek huren kost geld, daardoor ben je veel gemotiveerder om er naartoe te gaan. En als je er eenmaal bent ga je ook echt aan het werk, want iedereen om je heen doet dat ook.

3 Soms werkt op afstand niet
We zijn inmiddels helemaal gewend om op afstand met elkaar te communiceren. Zoom en Teams waren nog nooit zo populair. Toch is het ook fijn en zelfs nodig om elkaar zo nu en dan fysiek te ontmoeten. In dat geval is het ook mogelijk om een vergaderzaal te huren voor een dag of dagdeel.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.