Ondernemen

Waarom steeds meer bedrijven kiezen voor remote werken

11 mei , 2023  

In de afgelopen jaren is remote werken steeds populairder geworden, vooral in de nasleep van de COVID-19-pandemie. Veel bedrijven hebben ontdekt dat werken op afstand niet alleen mogelijk is, maar ook voordelen heeft voor zowel werknemers als werkgevers. In dit artikel zullen we kijken naar vier van de belangrijkste voordelen van remote werken voor bedrijven.

Kostenbesparingen

Een van de grootste voordelen van remote werken voor bedrijven is dat het kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen. Bedrijven die werknemers op afstand laten werken, hebben vaak minder kantoorruimte en andere overheadkosten nodig, zoals elektriciteit, verwarming en water. Bovendien besparen bedrijven die remote werken op reiskosten, omdat werknemers niet langer hoeven te pendelen van en naar het werk. Deze kostenbesparingen kunnen aanzienlijk zijn en kunnen bedrijven helpen hun winst te verhogen.

Hogere productiviteit

Een ander voordeel van remote werken voor bedrijven is dat het kan leiden tot hogere productiviteit. Werknemers hebben vaak meer flexibiliteit en kunnen hun werk beter inpassen in hun privéleven. Dit kan resulteren in meer tevredenheid onder werknemers en minder afleidingen op de werkplek. Bovendien kunnen werknemers die remote werken, vaak zelf hun werktijden indelen, waardoor ze productiever zijn tijdens hun meest productieve uren. Dit kan leiden tot een hogere output en meer werk dat op tijd wordt afgeleverd. Bij dit online marketingbureau Amsterdam is het personeelsverloop sinds 2021 maar 3%. Dit komt doordat medewerker door het remote werken een stuk meer vrijheid en verantwoordelijkheid ervaren.

Meer flexibiliteit

Remote werken kan ook meer flexibiliteit bieden aan bedrijven. Werknemers die op afstand werken, kunnen vaak meer flexibiliteit hebben in hun werktijden en kunnen hun werk beter inplannen rond hun privéleven. Dit kan het voor bedrijven gemakkelijker maken om werknemers aan te nemen die in verschillende tijdzones werken of die andere verplichtingen hebben, zoals kinderopvang of mantelzorg. Bovendien kunnen bedrijven die werknemers op afstand laten werken, beter inspelen op veranderingen in de markt of de economie, omdat ze gemakkelijker kunnen schalen en hun personeelsbestand kunnen aanpassen aan de vraag.

Toegang tot een breder scala aan talent

Een ander belangrijk voordeel van remote werken voor bedrijven is dat het hen toegang geeft tot een breder scala aan talent. Door werknemers op afstand te laten werken, zijn bedrijven niet langer beperkt tot het werven van werknemers uit een bepaalde geografische locatie. In plaats daarvan kunnen ze talent aantrekken van over de hele wereld, waardoor ze toegang hebben tot een veel grotere pool van potentiële kandidaten.

Dit kan vooral gunstig zijn voor bedrijven die gespecialiseerde vaardigheden nodig hebben, zoals software-ontwikkeling, digitale strategie of grafisch ontwerp. Door talent uit verschillende delen van de wereld te werven, kunnen bedrijven profiteren van verschillende perspectieven en ideeën en innovatiever zijn.

Al met al biedt remote werken bedrijven veel voordelen, van kostenbesparingen en hogere productiviteit tot meer flexibiliteit en toegang tot een breder scala aan talent. Bedrijven die deze voordelen benutten, kunnen niet alleen hun winst verhogen, maar ook hun concurrentievermogen vergroten en een aantrekkelijke werkplek bieden aan hun werknemers.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.