Ondernemen

Wanneer kom je in aanmerking voor een zakelijke lening?

21 okt , 2020  

Heb je niet voldoende geld in kas, maar wil je toch investeren in jouw bedrijf? Vraag dan een zakelijke lening aan. Dit is een financiering om langlopende investeringen in jouw bedrijf mee te bekostigen. Aangezien het een lening betreft, moet je wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Geldvestrekkers lenen namelijk niet zomaar geld uit. Wil je zakelijk geld lenen? Dan vraag jij je mogelijk af wanneer je in aanmerking komt voor een zakelijke lening. Wij zetten de belangrijkste eisen voor het aanvragen van zo’n lening hieronder voor jou op een rijtje.

Voorwaarden voor een zakelijke lening
Wie denkt dat ieder bedrijf een zakelijke lening aan kan vragen, heeft het mis. Als bedrijf moet je namelijk aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo is het bijvoorbeeld alleen mogelijk om een zakelijke lening aan te vragen wanneer jouw bedrijf een eenmanszaak, vof of bv is. Daarnaast moet de onderneming minimaal 15 maanden geregistreerd staan bij de Kamer van Koophandel.

Ook de sector waarin je als bedrijf acteert speelt mee in het al dan niet krijgen van een zakelijke lening. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om zo’n lening aan te vragen wanneer je actief bent in de financiële dienstverlening, publieke sector, scheepvaart, landbouw, adult entertainment, drugs en gokken.

Financiële voorwaarden
Voldoe je aan de eisen die we hierboven op een rijtje zetten? Dan zou het kunnen dat je in aanmerking komt voor een zakelijke lening. Echter, kijken geldverstrekkers ook altijd naar jouw persoonlijke financiële situatie. Zij willen immers zo min mogelijk risico lopen wanneer zij geld uitlenen. Om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening, moet jouw minimale omzet 50.000 euro zijn. Hier houdt het niet bij op, want er moet daarnaast sprake zijn van een positief eigen vermogen. Tot slot moet jouw bedrijf een positief resultaat (winst) hebben.

Een aanvraag indienen
Wanneer je aan alle voorwaarden voldoet, kun je een zakelijke lening aanvragen. Hiervoor kun je tegenwoordig op verschillende plekken terecht. Zo kun jij je allereerst tot een bank richten voor een zakelijke lening. De aanvraag kun je soms via de website van de bank indienen, maar je moet altijd op gesprek komen om de laatste plooien glad te strijken.

Je kunt je ook tot een online kredietverstrekker richten voor een zakelijke lening. Verschil met een aanvraag bij de bank is dat jij hier de deur niet voor uit hoeft. Je regelt namelijk alles vanuit huis. Via de site dien je een aanvraag in. Hierbij stuur je de benodigde (financiële) informatie mee. Op basis hiervan ontvang je een vrijblijvend aanbod van de kredietverstrekker. Je bepaalt zelf of je dit accepteert en verder gaat. Wanneer je dit doet, rond je jouw aanvraag af. Tot slot onderteken je de zakelijke lening. Ook dit gebeurt online.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.