Ondernemen

Wat zijn de voordelen van boekhouden middels een boekhoudprogramma?

5 nov , 2020  

Boekhouden kan veel tijd vergen, tijd die je als ondernemer waarschijnlijk liever in andere zaken steekt. Boekhouden wordt door veel ondernemers dan ook gezien als een noodzaak, iets wat helaas ‘gewoon’ bij ondernemen hoort. Echter, zijn er tegenwoordig vele manieren om de boekhouding te vereenvoudigen. Een van die manieren is door het werken met een (online) boekhoudprogramma. Ben jij hier nog niet bekend mee? Dan vertellen wij je hieronder graag wat de grootste voordelen zijn van boekhouden middels een boekhoudprogramma.

Wat is een boekhoudprogramma?
Allereerst vertellen wij je graag wat een boekhoudprogramma is. Kort gezegd werkt een boekhoudprogramma met een ‘boekhoudrobot’ die verschillende administratieve taken uit handen neemt. Door te werken met een boekhoudprogramma krijg jij als ondernemer grip op je cijfers. Zo kan de boekhoudrobot je banktransacties foutloos verwerken en de juiste administratie en toewijzen aan de juiste rekening. Daarnaast kan je, door te werken met een boekhoudprogramma, gemakkelijk facturen maken en versturen.

Bespaar tijd
Zoals de bovenstaande tekst weergeeft neemt een boekhoudprogramma bepaalde administratieve taken, zoals het maken van facturen en koppelen van bankafschriften, uit handen. Hierdoor hou jij als ondernemer meer tijd over om je te richten op jouw onderneming. Daarnaast kun je door te werken met een online boekhoudpakket verschillende bedrijfssoftware koppelen, waardoor je uit één centraal systeem kunt werken. Hierdoor worden fouten en dubbelwerk voorkomen.

Online samenwerken
Het is uiteraard goed mogelijk dat jij de boekhouding van jouw onderneming zelf doet. Kom jij hier zelf niet helemaal uit, bijvoorbeeld door tijdstekort? Dan kan het verstandig zijn om (een deel) van de boekhouding uit te besteden. Door te werken met een online boekhoudpakket kan je makkelijk samenwerken met jouw boekhouder of accountant. Je kunt namelijk kiezen voor meerdere gebruikers en zelfs meerdere administraties binnen jouw boekhoudprogramma. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om zélf bonnen in te voeren en facturen te versturen, maar hulp in te schakelen van een boekhouder als het gaat BTW aangifte of inkomsten belasting.

Altijd en overal
Door te werken met een online boekhoudprogramma, is jouw boekhouding altijd en overal binnen handbereik. Door te kiezen voor het boekhoudpakket van Exact kan je jouw gegevens eenvoudig via je laptop, smartphone en tablet beheren. Liever thuis, in de trein of in een café werken? Door te werken met een online boekhoudprogramma is dit niet langer een probleem. Zolang jij een werkende internetverbinding hebt, kan jij aan de slag met jouw boekhouding.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.