Ondernemen

Zo verpak je producten voor je webshop

4 jan , 2021  

Heb je een eigen webshop? Dan wil je ongetwijfeld zoveel mogelijk klanten bedienen. Het is in dat geval belangrijk een goede naam op te bouwen. Als je een goede naam hebt komen klanten namelijk sneller terug. Mogelijk vertellen zij anderen ook wel over de goede kwaliteit die jij levert. Een goede naam bouw je niet alleen op met een breed assortiment en kwalitatieve producten. Nee, want ook de manier van verpakken speelt hierbij een rol. Je moet er immers voor zorgen dat de producten in goede staat bij de koper arriveren. Vind je het lastig om producten voor je webshop te verpakken? In deze tekst helpen wij jou hier een handje bij.

Zorg voor een degelijke verpakking
Webshops die kleding verkopen, versturen dit vaak in plastic zakken. Dit is begrijpelijk, want kleren zijn niet breekbaar. Als ze tijdens het transport vallen, heeft dit (meestal) geen gevolgen. Helaas geldt dit lang niet voor alle producten. Nee, want er zijn ook genoeg breekbare producten die online besteld worden. Verkoop jij ook van dit soort producten? Dan moet je zorgen voor een degelijke verpakking. Daarom worden veel producten verstuurd in kartonnen dozen. Zo’n verpakking is aanzienlijk steviger dan een plastic zak. Hierdoor is de kans op beschadigingen een stuk kleiner.

Kies een geschikte doos
Ben je overtuigd van de voordelen van het verzenden van producten in dozen? Dan wil je mogelijk direct een doos bestellen. Voordat je dit doet, moet je weten dat er tegenwoordig allerlei verschillende soorten dozen zijn. Hierdoor weet menig webshopeigenaar niet welke doos hij moet bestellen. Geldt dit ook voor jou? Dan kies je mogelijk lukraak een doos uit. Doe dit niet, want dan bestaat de kans dat de verpakking te groot of te klein is.

Om te bepalen welke doos jij moet bestellen, kijk je naar de producten van jouw webshop. Richt je vooral tot de afmetingen van de producten. Dit bepaalt immers hoe groot de doos moet zijn waarin je een product verstuurt. Kies altijd voor een doos die zo dicht mogelijk bij de afmetingen van het product in de buurt komt. In dat geval is er weinig ruimte in de doos, waardoor een product minder kan schuiven tijdens het transport. Dit verkleint de kans op schade en dat is altijd prettig.

Gebruik eventueel opvulmateriaal
Helaas is het niet altijd mogelijk om een doos te vinden waar een product precies in past. In dat geval moet je een grotere doos kopen. Het komt mogelijk voor dat er behoorlijk wat ruimte over is. Om te voorkomen dat het product in de doos gaat schuiven, kun je eventueel opvulmateriaal gebruiken. Zo zien we bijvoorbeeld vaak dat bedrijven plastic, papier of hout(snippers) gebruiken om een doos op te vullen. Er wordt net zoveel materiaal in de doos gedaan tot het product niet of nauwelijks meer kan bewegen.

Sluit alles goed af
Verstuur je jouw producten in dozen? Dan betekent dit niet standaard dat ze ook schadevrij op de plaats van bestemming arriveren. Nee, want de verpakking kan namelijk opengaan tijdens het transport. Dit gebeurt bijvoorbeeld als de onder- of bovenkant van een doos niet goed is afgesloten. Verzend jij producten in een doos? Check dan altijd even of deze goed is afgesloten. Twijfel je? Plak er dan liever een extra stukje tape overheen. Zodoende voorkom je dat jouw producten beschadigen tijdens het transport.

, , , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.