Lifestyle, Ondernemen

Zo zet je jezelf goed neer op sociale media

19 feb , 2021  

Om nu als bedrijf zijnde online te zijn, is het belangrijk om ook gebruik te maken van sociale media. Veel mensen zitten hier tegenwoordig veel op en daarom is het de perfecte manier om jezelf bekender te maken en promotie te maken voor het bedrijf of merk. Toch kan het best lastig zijn om te bedenken hoe en wat je dit aanpakt. Sociale media is namelijk een hele vrije manier van communicatie, dus je kan het zo inrichten als je zelf wil. Hoe zet je jezelf nou goed neer op sociale media?

Spreek de doelgroep aan

Net als met eigenlijk alle vormen van content, is het belangrijk dat je spreekt op een manier waarop je de doelgroep aanspreekt en aantrekt. Met name op sociale media is dit belangrijk. Je spreekt namelijk de klant direct aan op een persoonlijke manier, en dus is een persoonlijke band belangrijk. Schrijf niet te zakelijk, maar op een manier die goed past bij sociale media. Weet je niet goed hoe de doelgroep aangesproken moet worden? Dit kun je allemaal bekijken door middel van een communicatieplan. Lees ook dit artikel over ‘Hoe maak ik een communicatieplan?’ om hier meer over te leren.

Gebruik het platform goed

Sociale media is naast een communicatiemiddel ook een platform voor content. Deel dus dingen! Laat niet alleen dingen zien die ook elders te zien zijn, maar maak juist gebruik van je platform om nieuwe dingen te delen. Dingen die je juist niet zou delen op andere platforms, of bijvoorbeeld je website. Dat is namelijk juist exact waar sociale media perfect voor is.

Je kunt het gebruiken van sociale media helemaal zo doen als je zelf wil. Maak je bijvoorbeeld gebruik van een content kalender, of doe je gewoon wat goed voelt? Dit ligt helemaal bij jou. Er zit echter wel een lijn tussen wat te veel plaatsen en wat te weinig plaatsen is. Je wil er natuurlijk precies tussen zitten. Dit zal een beetje trial and error zijn, maar na een tijdje heb je dit onder de knie en kun je niet meer zonder.

Denk aan SEO

Natuurlijk is naamsbekendheid belangrijk, maar ook wil je natuurlijk dat jouw website er goed bij staat in de zoekmachines. Daarom is het belangrijk om jouw sociale media platforms ook te gebruiken om regelmatig een link naar jouw website te plaatsen. Niet te vaak natuurlijk, en op natuurlijke manieren. Maar hier zal je in SEO Nederland zeker wat aan hebben. Gratis en voor niks!

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.