Outdoor

De beste tools die je niet kan missen in een survival situatie

10 jan , 2022  

Misschien heb je het wel eens op televisie gezien; fanatieke mensen die met weinig middelen de wildernis intrekken en met zo min mogelijk gereedschap moeten zien te overleven. Survivallen is enorm populair en steeds meer mensen trekken dan ook de natuur in om hun survival vaardigheden op de proef te stellen. Maar, voordat je op pad gaat is het misschien wel goed om te controleren of je wel de juiste survival gear bij je hebt. Want zonder deze spullen kan het knap lastig worden jezelf in leven te houden in de wildernis.

Multitool mag niet ontbreken

De multitool is misschien wel het meest cruciale voorwerp dat je op een survivaltocht meeneemt. Een multitool is niet alleen zakmes, maar bevat ook andere gereedschappen, zoals een schaar, een schroevendraaier en een zaag. Ook heeft een multitool een tang, iets dat je goed kunt gebruiken om fijne werkzaamheden mee te verrichten. Of je nu het eten moet prepareren of in geval van nood een kledingstuk moet verwijderen. De multitool is een gereedschap dat in vrijwel iedere situatie van pas komt.

Nooit de weg kwijt met een kompas

In de wildernis verblijven is een heerlijk gevoel, helemaal wanneer je jezelf uitdaagt en met weinig middelen probeert te overleven. Je ontsnapt hiermee even aan de dagelijkse sleur en het drukke stadsleven. Toch kan een verblijf in de wildernis ook behoorlijk wat stress opleveren. Met name als je de weg kwijt bent en niet weet waar je bent. Tegenwoordig zijn we erg afhankelijk van onze telefoons. Maar op een telefoon kun je niet vertrouwen tijdens een survival situatie. Deze kan nota bene leeg raken waardoor je de telefoon niet meer kunt gebruiken om de weg te zoeken. Daarom is het altijd handig om een kompas op zak te hebben, want met een kompas vind je altijd de weg weer terug.

Een zaklamp om de duisternis te verdrijven

Als het donker wordt springt de straatverlichting automatisch aan. Op straat kan je dan ook altijd wel zien waar je bent en waar je loopt, maar dat is natuurlijk anders in de natuur. Dan is de zaklamp een belangrijk stuk gereedschap dat zeker niet in jouw survival set mag ontbreken. Want met een zaklamp kun je zien waar je bent, waar je loopt en vreemde geluiden in het holst van de nacht onderzoeken.

Eerste hulp bij ongevallen

Een ongeluk zit in een klein hoekje en zeker in de wildernis kan er van alles misgaan. Een EHBO-kit speciaal voor survival is dan ook geen overbodige luxe om schaafwonden en andere ongemakken direct te behandelen. Je moet een wond in de wildernis namelijk niet open laten. Hier kun je akelige infecties door oplopen waardoor je in een levensbedreigende situatie terecht komt. In een EHBO-kit vind je zaken, zoals een naaisetje, tape, verband, een schaartje en een pincet.

Bijl om mee te hakken

Het laatste gereedschap dat wij adviseren is de bijl. Want met een goede bijl kun je takken en hout weghakken en zo verwerken dat je hier een hut mee kunt maken. Zo kun je grote stammen gebruiken als dak om je beschutting te bieden of hout hakken wanneer je het nodig hebt om een kampvuur te maken. Neem niet een te grote bijl mee, het is immers belangrijk dat je goed let op de totale hoeveelheid gewicht die je bij je draagt als je jouw survival set samenstelt. Daarom is het verstandig een bijl mee te nemen die licht van gewicht is en toch voldoende slagkracht heeft om ook grotere stukken hout mee te verwerken. Een survival bijl moet dan ook stevig zijn, compact, makkelijk mee te nemen en bovendien makkelijk te slijpen.

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.