Overig

Alles wat je moet weten over het verkopen van goud

5 jan , 2021  

Ben je in het bezit van een goudbaar? Of heb je één of meer gouden munten, zoals de Krugerrand? Dan hoeven we jou vast niet te vertellen dat deze producten (veel) geld waard zijn. Als je het geld momenteel goed kunt gebruiken, kun je besluiten om jouw goud te verkopen. Probleem is alleen dat veel mensen hier geen ervaring mee hebben. Geldt dit ook voor jou? Dan kun je de mist ingaan bij de verkoop van goud. Om dit te voorkomen, vertellen wij jou hier alles wat je moet weten over het verkopen van goud.

Redenen om goud te verkopen
Geldnood kan één van redenen zijn om goud te verkopen. Zit je niet bepaald krap bij kas? Ook dan kan goud inwisselen een goede keuze zijn. Waarom? Dat heeft verschillende redenen. Allereerst kun je iets nieuws kopen van het geld dat de verkoop van goud jou oplevert. Mogelijk kun je hierdoor zelfs jouw grootste wensen in vervulling laten gaan. Een tweede reden om goud te verkopen is omdat je het dan niet langer in huis hebt liggen. Omdat goud soms veel geld waard is, vinden mensen het geen prettig idee om dit in huis te hebben. Begrijpelijk, want de kans op een inbraak ligt altijd op de loer als je veel waardevolle spullen in huis hebt.

Hoeveel is goud waard?
Als je in het bezit bent van goud, denk je mogelijk dat dit standaard veel geld waard is. Een goudbaar is vaak veel geld waard en dat geldt meestal ook voor gouden munten. Toch raden wij je aan je niet te vroeg rijk te rekenen. Nee, want niet alle goud levert jou namelijk veel geld op. Daarom is het verstandig eerst de waarde van goud te achterhalen voordat je tot verkoop overgaat.

Er zijn genoeg mensen die zelf een poging ondernemen om de waarde van goud te achterhalen. Dit kan tegenwoordig, maar toch is dit niet verstandig. Waarom niet? Omdat je over specifieke kennis moet beschikken om te bepalen om wat voor een goud het precies gaat. Laat jouw goud daarom altijd taxeren door een professioneel bedrijf, zoals Goudwisselkantoor. De medewerkers van dit bedrijf weten alles van goud, waardoor zij een nauwkeurige inschatting kunnen maken van de waarde van het edelmetaal.

De beste plek om goud te verkopen
Wil je jouw Krugerrand verkopen en weet je inmiddels hoeveel deze waard is? Dan wordt het de hoogste tijd om door te pakken. Helaas weten veel mensen niet wat de beste plek is om goud te verkopen. Sommige mensen richten zich tot het internet om goud te verkopen. Hiertoe heb je tegenwoordig talloze mogelijkheden, maar toch is dit niet aan te raden. Zo wordt er soms gevraagd om jouw goud op te sturen. Dit brengt de nodige risico’s met zich mee. Het kan bijvoorbeeld zoek raken. Ook kun je er niet meer over horen nadat je het opgestuurd hebt.

Bied jouw goud overigens ook nooit aan op een website voor tweedehands spullen of op sociale media. Je brengt mensen dan immers op de hoogte van het feit dat jij goud in huis hebt. Neem jouw goud liever mee naar een vestiging van Goudwisselkantoor en verkoop het hier direct. Zodoende verklein je het aantal waardevolle spullen in huis en bovendien krijg je altijd een reële prijs voor jouw goud.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.