Overig

Weg met de wespenoverlast bij jou thuis!

21 jun , 2021  

Heeft een wespenkoningin jouw zolder uitgekozen als uitvalsbasis voor haar wespennest? En kun jij daardoor geen gebruik meer maken van jouw zolder? Dan is het tijd om de beestjes te bestrijden. Wespen zijn functioneel in de natuur en moeten nooit zomaar bestreden worden. Maar als deze insecten zich in jouw woning ophouden, is wespenbestrijding onvermijdelijk. De wespen kunnen jouw wooncomfort namelijk behoorlijk aantasten. Schakel bij een wespennest in jouw woning daarom altijd direct een wespenbestrijder in.

Zelf wespen bestrijden: doen of niet?

Het verwijderen van een wespennest lijkt wellicht niet zo moeilijk. Veel mensen denken dat ze het nest eenvoudig kunnen loswrikken en onderdompelen in water. Maar dit is hartstikke gevaarlijk. Wespen kunnen behoorlijk gemene steken uitdelen. In de basis zorgt een wespensteek enkel voor huidklachten. Maar bij een grote hoeveelheid wespengif kan de afloop fataal zijn voor een mens. Ga daarom nooit zelf een wespennest verwijderen. Wanneer je niet weet wat je doet, kan het verwijderen van een wespennest levensgevaarlijke situaties opleveren. De wespen die vrijkomen zullen massaal om zich heen gaan steken. Dit is uiteraard iets dat je wilt voorkomen. Laat de klus daarom over aan de professional op dit gebied.

Zo gaat de wespenbestrijding in zijn werk

Het bestrijden van een wespennest betreft een stukje vakmanschap. Het is daarom altijd raadzaam om dit aan een expert over te laten. Een professionele wespenbestrijder weet precies wat hij doet. Hij beschikt over uitgebreide kennis en ervaring. En daarnaast maakt hij gebruik van de allerbeste materialen. Voordat de wespenbestrijder met de bestrijding kan starten, moet hij de exacte locatie van het wespennest weten. Vaak is dit direct duidelijk. Maar als het nest zich in bijvoorbeeld een spouwmuur bevindt, is dit lastiger. De wespenbestrijder zal in dat geval eerst de aanvliegroute van de wespen bestuderen. Heeft hij de exacte locatie van het nest vastgesteld? Dan gaat hij gehuld in beschermende kleding het wespengif in het nest spuiten. Dit hardnekkige gif zal alle wespen binnen enkele dagen doden.

Kosten van wespenbestrijding

Veel mensen stellen het inschakelen van een wespenbestrijder uit vanwege de kosten. Ze zijn bang veel geld kwijt te zullen zijn aan de wespenbestrijding. Daarom starten ze zelf met de bestrijding. Echter, achteraf gezien is de zelfstandige bestrijding vaak kostbaarder. De wespenbestrijdingsmiddelen die vrij verkrijgbaar zijn, blijken meestal niet effectief. Hierdoor moet men achteraf doorgaans alsnog een wespenbestrijder inschakelen. Wanneer je direct een wespenbestrijder inschakelt bespaar je dus onnodige kosten op de bestrijdingsmiddelen. Daarnaast voorkom je onveilige situaties als je de klus door een vakman laat doen. Kies dus altijd direct voor een professionele wespenbestrijder, kies voor veiligheid en voorkom onnodige kosten.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.