Lifestyle, Persberichten

Een perfect overhemd vinden (advertorial)

31 mrt , 2017  

Veel mannen vinden het een uitdaging om een goed zittend overhemd te vinden. Een lange tijd ws een overhemd iets dat je later er nog wel even bij kocht. Resultaat: een slecht zittend overhemd. Veel te ruim. Of van een lelijke stof. Eigenlijk een gemiste kans én erg zonde. Een goed overhemd heeft wat aandacht nodig. Met een aantal eenvoudige tips zorg jij ervoor dat je altijd een goed zittend overhemd aan hebt. Met een fijne weving, pasvorm en goede maat. Want er gaat helemaal niets boven een goed passend overhemd waar je je sterk in voelt.

De pasvorm bepaalt de uitstraling
Het grootste gedeelte van de uitstraling van het overhemd wordt bepaald door de pasvorm. Met een aantal eenvoudige trucjes vind je altijd een goed zittend overhemd. Belangrijk is om even je borst- en buik omvang op te meten. Tel hierbij vervolgens 6 centimeter op voor een strak getailleerd overhemd, en 12 centimeter voor een ruimer zittend overhemd. Kijk vervolgens in de maattabel van het betreffende overhemd en je weet exact welke maat je nodig hebt. Zo zal jouw overhemd altijd perfect zitten. Strak getailleerd, licht getailleerd of niet getailleerd: de keuze is in feite aan jou door snel even 2 zaken te meten!

Welke weving kies je?
Tientallen wevingen zijn beschikbaar voor overhemden. Dit kan heel technisch uitgelegd worden, echter geven we het liefste wat praktische tips. Belangrijke tip is om eens verschillende overhemden te voelen en aan te trekken. Voelt de stof voor jou fijn aan? Is het niet te dun? Niet te grof? Wevingen van hoge kwaliteit voelen zacht en fijn aan, en zullen letterlijk als tweede huid zitten op jouw lichaam. En dit is ook iets persoonlijks: de één is pas tevreden bij de allerduurste weving van Egyptisch katoen, terwijl de ander al tevreden is met ‘gewoon’ een goed shirt. Het belangrijkste is of het voor jou comfortabel aanvoelt. Dan ben je het gelukkigst met het overhemd.

Welke kraag of manchet kies ik?
De keuze voor kraag en manchet is een stijlkeuze. Wel belangrijk is de afwerking hiervan: echter zit dit bij de meeste premium merken wel goed. Bij de afwerking is het verstandig te letten of het fijn gestikt is en of het vrij is van kreuken en/of vouwen. De keuze voor het type kraag is aan jou. Tegenwoordig is een weggesneden kraag, de cut away kraag, populair en de standaard geworden. Al zijn een klassieke (kent kraag) of een button-down boord ook nooit uit de mode geweest. Voor het type manchet is vooral de keuze voor het wel of niet dragen van manchetknopen van belang. Draag je graag manchetknopen? Kies dan altijd voor een dubbele manchet. Heb je liever knopen? Dan heb je vaak een veel ruimere keuze. En kan je kiezen uit duizenden overhemden.

Overhemd merken
Over het algemeen kan het advies worden gegeven om nét iets meer uit te geven aan een overhemd. Uiteindelijk heb je hier meer lol van. Merken als Eton en Van Laack bijvoorbeeld produceren overhemden van de allerhoogste kwaliteit. Wil je niet zoveel geld uitgeven? Houdt dan rekening met een minimum bedrag van €60 voor een goed kwaliteitsoverhemd.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.