Lifestyle, Persberichten

Je woning koel houden tijdens warme dagen

4 mei , 2018  

Op warme dagen kan het in huis tropisch warm worden. Vooral door ramen komt de meeste hitte naar binnen. Zonwering buitenshuis is prijzig en bij wind vaak ook gevoelig voor schade. Een goede manier om je huis te helpen verkoelen is het gebruik van duette-gordijnen. Deze gordijnen kunnen op verschillende hoogtes ingesteld worden. Als zonwering werken deze gordijnen prima. Door een speciale honingraatstructuur zijn de gordijnen ontworpen voor zowel warmte- en koude isolatie.

Wat voor soort gordijnen zijn dit?
Duettes zijn een soort plisségordijnen maar hebben een speciale honingraatstructuur. Ze zijn multifunctioneel. De honingraatstructuur zorgt ervoor dat er lucht in het gordijn zit, waardoor een scherm in de winter een isolerend effect heeft. Bij zonnige weer zorgt het juist voor verkoeling. Dit type gordijnen heeft een strak design. Bij duettes zijn geen koordjes zichtbaar en ook het systeem om de gordijnen te openen of te sluiten, is netjes weggewerkt. De gordijnen hebben daardoor een opvallend prettig uiterlijk. Duettes nemen geen onnodige ruimte in, zoals bij gewone gordijnen wel het geval is. De minimalistische vormgeving geeft rust aan een interieur en maakt een kamer opties ruimer. De gordijnen zijn geliefd omdat ze van invloed zijn op de temperatuur in een kamer, maar ook omdat ze er mooi uitzien.

Duettes werken isolerend en verkoelend
Deze gordijnen hebben niet alleen een unieke moderne uitstraling maar ze zijn geschikt voor zowel het tegenhouden van warmte in de zomer als het buitensluiten van kou in de winter. Het zijn dus zowel zonwerende gordijnen als isolerende gordijnen. Met deze gordijnen loopt de hitte in een ruimte veel minder snel op en kan ook beter worden tegengehouden. De gordijnen veroorzaken voldoende schaduw.

Duettes zijn er in zeer veel kleuren en maten. Kijk eens in het assortiment duettes van doehetbudget of een andere webwinkel om je te laten inspireren. Kies je voor duettes die lichtdoorlatend zijn dan zorgen ze voor een sfeervol diffuus licht. Kies je voor donkere kleuren dan kun je een ruimte er prima mee verduisteren. Vind je het belangrijk om met deze gordijnen voor verkoeling te zorgen, kies dan voor lichte kleuren.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.