Lifestyle, Persberichten

Een strakke of toch een speelse badkamer?

5 jan , 2018  

Misschien is de badkamer niet de eerste ruimte waar je aan denkt bij het creëren van een gezellige, comfortabele inrichting. Niettemin is het ook een kamer die op dit vlak heel wat aandacht verdient! Vaak weten mensen echter niet zo goed hoe ze hun badkamer moeten inrichten, gewoonweg omdat ze zich niet bewust zijn van de invloed van de stijl op het algemene wooncomfort.

Een van de belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen bij het inrichten van deze ruimte is, welke indruk wil ik creëren? Vaak twijfelt men tussen een strakke, moderne look, of een speelse, luchtige uitstraling. Als je niet zo goed weet wat beide stijlen inhouden, dan kan het volgende overzicht je daar ongetwijfeld bij helpen!

Een strakke en moderne badkamer
Het belangrijkste bij het creëren van een strakke, moderne badkamer is dat je het sober houdt. Basiskleuren zoals grijs, zwart of wit vormen er de basis van, en ook qua stijl is het beter om te kiezen voor niet al te versierde en opvallende tegels en patronen, zoals VTWonen tegels. Natuurlijk kan je er hier en daar wel een accentje in steken, maar dan enkel als afwerking.

Het is belangrijk dat ook de voorzieningen in de badkamer aansluiten op de stijl die je wil creëren. Zorg bijvoorbeeld dat de douche en de wastafels in een eenvoudige kleur en vorm komen, zodat deze als aanvulling kunnen dienen op de kleur van de muren en het plafond. Een effen, strakke en sobere indruk creëren staat dus centraal!

Een speelse badkamer
Aan de andere kant is het natuurlijk ook mogelijk om de badkamer iets speelser en luchtiger te maken. Dit kan eenvoudig door wat meer kleur toe te voegen aan de ruimte. Je kan bijvoorbeeld elke muur in een ander kleur schilderen (maar dan wel tinten die bij elkaar passen) en ook kiezen voor opvallende wandtegels.

Qua voorzieningen zoals douche, bad en wastafels kies je dan weer best voor verfijnde exemplaren met hier en daar leuke decoratie, die je bijvoorbeeld aanvult met gelijkaardige tinten en patronen bij de raamdecoratie. Op die manier wordt één groot, speels geheel gecreëerd!

,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.