Lifestyle, Persberichten

Tips om je tuin op te vrolijken!

1 jun , 2018  

Het is weer zo ver, de zomer staat voor de deur en de tuin is al min of meer opgeruimd. En nu de grote vraag hoe krijgen we het weer zo netjes om vrienden uit te nodigen? Niet getreurd dezelfde dilemma heb ik zelf ook elk jaar! Lees hier mijn 3 tips om de zomer door te komen.

Tip 1 Ruim alles op tijd op
Deze tip is de meest voor de hand liggende, maar wordt toch door velen uitgesteld waardoor het vaak te laat is. De zomer kan vroeg voor de deur staan net als dit jaar! We hebben een paar prachtige dagen gehad in april met tempraturen tot wel 28 graden. Dat zijn natuurlijk tempraturen om te genieten in de tuin, alleen valt er weinig te genieten als het nog een bende is van winter.

Tip 2 Renoveer tuinmeubelen
Je tuinmeubelen kunnen door de jaren heen heel wat schade oplopen. Scheuren en spleten in je tuinset zijn geen gezicht. Het is een middagje werk maar een likje verf doet wonderen. Wat ik aanraad is het licht opschuren van de houten meubileer, en dan er overheen met dezelfde of een nieuwe kleur. Mocht het allemaal niet meer te redden zijn, dan kun je de keuze maken om te investeren in een nieuwe tuinset.

Tip 3 Zorg voor leven in de tuin.
Veel mensen hebben tegenwoordig hun tuin bestraat met tegels, ben jij hier ook een van? Niet getreurd er zijn veel mogelijkheden om toch wat leven in je tuin te brengen. Grote potten en bakken bieden de perfecte oplossing voor wat leven in de tuin. Je kunt hiervoor kiezen voor planten of je eigen moestuintje te beginnen. Het klinkt misschien als veel werk, maar sommige groenten en fruit hebben weinig zorg nodig. Aardbeien zijn een hier een goed voorbeeld van, af en toe water geven en je kunt ze plukken.

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.