Persberichten, Sport & bewegen

Goede Venum bokshandschoenen zijn cruciaal

25 nov , 2017  

Ok, ok, wij zijn zelf meer van de wat minder agressieve sporten maar steeds vaker hoor je dat mensen zich uitleven met vechtsporten. Verstand op nul en even lekker los gaan… je moet er maar van houden šŸ˜‰ Als je dit dan doet, dan is het natuurlijk wel van belang dat je bescherming en materiaal tip-top is.

Het belang van goede bokshandschoenen!
Als je bokser bent, is het van cruciaal belang dat je goede bokshandschoenen gebruikt tijdens het uitoefenen van je sport. Doe je dat niet, dan heb je grote kans dat je je zelf blesseert, last van je vingers en/of handen krijgt of je techniek niet optimaal kunt benutten. Maar waar moet je op letten als je goede bokshandschoenen wilt kopen? Boksexperts zijn het erover eens dat je het beste kunt kiezen voor Venum bokshandschoenen. Deze handschoenen worden door boksers hooggewaardeerd.

Let op bij keuze bokshandschoenen
Je moet bij de keuze voor bokshandschoenen een aantal zaken scherp in de gaten houden. Het allerbelangrijkste is de pasvorm van jouw Venum bokshandschoenen. Wil je een goede slag slaan, dan zijn Venum bokshandschoenen een optimale keuze. Zorg bij het passen voor een goede duimstabiliteit om te voorkomen dat je duim breekt. Vervolgens kies je voor jouw ideale sluiting. Dat kan een bokshandschoen met klittenbandsluiting zijn of eentje met een touwtjessluiting. Verder moet de padding goed zijn, zodat de handschoen jouw stoot als het ware absorbeert en je knokkels gespaard worden. Met name foam is een goede vulling om optimale slagkracht en absorbatie te bereiken tijdens boksgevechten. Bokshandschoenen van het elitemerk Venum zijn er in leren kunstlederen of lederen varianten. De leren uitvoeringen gaan langer mee, maar de kunstlederen bokshandschoenen zijn natuurlijk voordeliger. Maak ook hier een bewuste keuze voor jouw favoriete handschoenen! Let verder op de voering van je bokshandschoenen. Deze zijn vaak van stof. Belangrijk is dat de kwaliteit van de voering in orde is en er geen sprake is van losse draden of oneffenheden. Daarbij is het verstandig om te kiezen voor bokshandschoenen die dubbel gestikt zijn. Deze handschoenen gaan langer mee dan enkel gestikte bokshandschoenen. Ten slotte moet je het gewicht van de handschoenen goed in de gaten houden. Handschoenen moeten niet te licht, maar zeker ook niet te zwaar zijn om comfortabel mee te kunnen vechten.

Bokshandschoenen van Venum
Met bokshandschoenen van Venum kun je aan alle bovenstaande eisen voldoen en ben je gegarandeerd van een heerlijke en veilige partij boksen! De mogelijkheden van dit bokshandschoenmerk zijn ruim. Haast eindeloos zelfs.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.