Auto & Motor, Sport & bewegen

Honda Civic Tourer

16 sep , 2015   Gallery

Huh! Wat heeft een auto met fietsen te maken? Nou, dat zullen we eens even haarfijn uitleggen ­čśë Je fiets met behulp van dragers op je dak of trekhaak plaatsen is natuurlijk een optie, ideaal is het echter niet. Helemaal niet bij vies weer… of erger nog, als er gestrooid is.

Honda heeft daar iets voor bedacht en presenteert op de komende IAA autoshow in Frankfurt, de nieuwe Honda Civic Tourer. Deze stationwagon is namelijk speciaal ontwikkeld voor fietsliefhebbers. Door een andere positionering van de brandstoftank is er ruimte gecreeerd voor het rechtop plaatsen van twee fietsen in de achterbak. Deze ruimte is daarnaast voorzien van een klem waarmee je de fiets aan de voorvork vast zet en deze dus niet meer omvalt. Handig.

Om het allemaal nog gekker te maken is er een ingebouwde fietspomp, een handige steun om je fiets in te monteren op reparaties uit voeren, een geïntegreerd afdak die je uit de achterklep schuift, is er ruimte voor een gereedschap kist en zijn er montagepunten voor het vastzetten van de gedemonteerde voorwielen.

Nadeeltje van al deze handigheidjes is het ontbreken van bagageruimte… en een achterbank. Om dat eerste te compenseren, heeft Honda een superhandige dakkoffer bedacht. Om dat tweede puntje te tackelen kunnen de kids natuurlijk gewoon met het openbaar vervoer reizen.

Bron: Ride It, fietsblog

,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.