Lifestyle, Sport & bewegen

Modern Movement balance board

4 jan , 2018  

De nieuwe Modern Movement lijn van fitnessproducent Nautilus vormt de nieuwe generatie van fitness work-outs, en combineren training op maat met interactieve fun middels een bijbehorende app. De M-Pad biedt een interactieve balans- en krachttraining, en de Edge-Board, biedt een core training door middel van een rollende beweging. Dankzij de bijbehorende M-Trac app kun je eenvoudig je eigen training samenstellen op basis van zelf te bepalen doelen.

Dankzij de combinatie van balanstrainer en app, kun je een interactieve training samenstellen met een hoog fun-gehalte. Door middel van mini-games ben je lekker ontspannend bezig, terwijl je pas achteraf merkt dat je onbewust flink hebt gesport. Het robuuste ontwerp maakt beide trainers geschikt voor volwassenen en kinderen, en dankzij de compacte afmeting zijn ze makkelijk mee te nemen en op te bergen.

Gewoon balansoefeningen doen is effectief, maar kan wat saai zijn. De M-Pad en het Edge-Board hebben een uitsparing voor smartphones zodat de sensoren van de smartphone de bewegingen kunnen volgen en bewaren. Op die manier kun je de voortgang over tijd meten. De M-Trac app maakt de work-out effectief en fun, door oefeningen te koppelen aan bepaalde doelstellingen. Volg voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s of stel je eigen programma samen. In de app bewaar je alle vorderingen zodat je ziet hoe de progressie richting je doelen verloopt.

Naast de trainingsprogramma’s biedt de M-Trac app ook een aantal mini-games om jezelf of vrienden en familie uit te dagen. In Bulls-eye moet je bijvoorbeeld proberen zo snel mogelijk het balletje in de roos te krijgen en daar te houden. Of begeleid een balletje door een doolhof, of speel een variant van de aloude space invaders. De app kan ook makkelijk op een smart-tv worden weergegeven, of op een tablet als second screen.

Core strength
Balance boards zijn ideaal voor core strength en stabiliteitstraining. Ze versterken de rompspieren die cruciaal zijn voor algehele kracht en balans en aan de basis liggen van vrijwel elke work-out. De compacte M-Pad is gericht op thuisgebruik, fysiotherapeuten die ze meenemen naar cliënten en personal trainers. De M-Pad heeft drie losse pads om de hoogte en daarmee de moeilijkheidsgraad aan te passen. Hierdoor is hij voor iedereen geschikt en groeit hij met het niveau van de gebruiker mee.

Het Edge-Board biedt een volledige lichaamstraining gebaseerd op de traditionele ab-extension rollers. Het voorziet in verschillende oefeningen zoals push-ups, lunges, hamstring curls en vele andere. Dankzij de gebogen wielen zijn ook schuine bewegingen te maken voor een veelzijdige training.

Specificaties
De M-Pad heeft een adviesprijs van 149 euro. Het Edge-Board is beschikbaar vanaf 99 euro. Specificaties vind je hier >

, , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.