Sport & bewegen

Top 5 gezondheid apps van het moment!

17 mrt , 2021  

De gezondheidapps zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven van de gemiddelde Nederlander. Ongeveer 50% van de bevolking beschikt over minimaal één applicatie dat zich richt op de gezondheid. Het zal je niet verbazen dat de bekende stappenteller ongekend populair is. De apps focussen zich op de gezondheid en bieden de helpende hand. Je moet denken aan applicaties voor hardlopers of juist voor personen die graag beter willen slapen. Wij hebben een top 5 voor jullie samengesteld, maar natuurlijk is dit nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden.

MyFitnessPal
De sport app ‘MyFitnessPal’ is eigenlijk een multifunctionele calorieën teller. De applicatie biedt veel handige functies aan. Je kan een eetdagboek bijhouden, een voedingsanalyse maken en zelfs gebruik gaan maken van een onwijs handige receptenmaker. Het invoeren van jouw maaltijden is simpel en geeft je een beter inzicht in het aantal calorieën dat jij op een dag naar binnen werkt. Dat is nog niet alles, aangezien je ook een logboek voor trainingen kan bijhouden. Afvallen zal een stuk makkelijker gaan met de sport app MyFitnessPal. Je kan jezelf ook doelen stellen en aangeven hoeveel gewicht je wilt verliezen. Als je een maaltijd of een product wilt toevoegen dan kan je ook de barcode scannen. De database van de MyFitnessPal app beschikt over meer dan drie miljoen voedingsartikelen.

Headspace
Het dagelijkse leven kan behoorlijk stressvol zijn. Wij Nederlanders zijn altijd bezig en kennen weinig rustmomenten. De slaap app ‘Headspace’ biedt de kans om minder stress te ervaren en beter te kunnen slapen. Het is als het ware een gids naar mindfulness. Een woord dat je steeds vaker ziet langskomen. De Headspace app beschikt over honderden meditatiegidsen. Het fijne is dat de meditaties op ervaring en jouw levenswijze zijn aangepast. Je kan bijvoorbeeld ook een korte meditatie van drie minuten starten en vervolgens weer in alle kalmte verdergaan met de dag. In de slaap app zijn ook speciale ‘SOS sessies’ verwerkt, bijvoorbeeld in het geval van een angstaanval of een zeer stressvolle situatie.

Ommetje
De gezondheid app ‘Ommetje’ werd uitgebracht door de Hersenstichting. De app werd gemaakt in samenwerking met de inmiddels zeer bekende neuropsycholoog Erik Scherder. Het doel van de app is om de Nederlander weer aan het wandelen te krijgen. De app bleek een daverend succes en binnen no-time maakte meer dan 600.000 Nederlanders gebruik van Ommetje. De gezondheid app is simpel en doeltreffend. Zodra je begint aan een wandeling moet je de app openen en op de startknop klikken. Er start een timer en je kan vervolgens punten sparen. De punten leveren je een betere positie op de ranglijst op en wellicht verdien je ook nog medailles. Het competitieve onderdeel bleek veel mensen aan te spreken. Daarnaast hadden de mensen weer wat te doen tijdens de coronacrisis.

StepsApp
De wandel app ‘StepsApp’ is ideaal voor de wandelaar en personen die graag fit willen blijven. De sport app beschikt over een stappenteller, een calorieën teller en kan makkelijk in combinatie met Google Fit worden gebruikt. Dankzij de handige grafieken kan jij jouw prestaties met eerdere dagen vergelijken en delen op social media. Het overzicht biedt veel duidelijkheid en dankzij de notificaties zal je ook meldingen krijgen. Je kan ook doelen opstellen, wat stiekem voor meer motivatie zorgt. Natuurlijk moet je wel gedisciplineerd aan de slag gaan, anders zal het geen succes worden. Desondanks is het één van de handigste en meest overzichtelijke sport apps van dit moment.

Stop Smoking
De Stop Smoking app is vanzelfsprekend een applicatie voor mensen die willen stoppen met roken. De naam verklapt al het één en ander. Het is voor veel gebruikers een zetje in de rug. Je kan zelf bepalen hoe jij het traject ingaat. Je kan langzaam en geleidelijk stoppen of wat sneller. De Stop Smoking applicatie geeft inzicht in de bevorderingen op het gebied van jouw gezondheid, maar het legt ook de nadruk op het financiële aspect. In één oogopslag kan jij zien hoeveel geld je al hebt bespaart door de sigaret links te laten liggen. Natuurlijk verschijnen er ook aanmoedigingen op jouw scherm en kan je medailles verdienen. Het is niet voor niets een gezondheid app.

, , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.