Lifestyle, Thee

Fuze Tea, nieuw op de Nederlandse markt

19 jan , 2018  

De thee is volgens Coca-Cola Nederland afkomstig van plantages die een positieve bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap. Zo bieden ze naast werkgelegenheid bijvoorbeeld ook scholing.

Daarnaast wordt de ijsthee van Fuze Tea verpakt in 100 procent recyclebare verpakkingen, meldt Coca-Cola. Ook is het drankje volgens het concern caloriearm.

Suikerreductie
De introductie van het ijstheemerk sluit volgens het Coca-Cola Nederland dan ook aan bij het onlangs gepresenteerde West-Europese duurzaamheidsplan van moederbedrijf Coca-Cola. Daarin zijn suikerreductie, maatschappelijke betrokkenheid en recycling belangrijke pijlers.

Zo stelt het bedrijf zich als doel dat in 2025 50 procent van het verkoopvolume in West-Europa afkomstig is uit caloriearme of calorievrije dranken. In 2016 was dit 34 procent. Behalve productinnovaties moet het voor consumenten, door middel van duidelijke productinformatie en kleinere verpakkingen, gemakkelijker worden om bewust met suikerconsumptie om te gaan.

Recycling
Daarnaast wil Coca-Cola bijdragen aan het terugdringen van de hoeveelheid zwerfafval. Om dat te bereiken, streeft de producent er onder meer naar om in 2025 100 procent van zijn verpakkingen in te zamelen. Ook wordt het gemiddelde gebruik van gerecycled plastic voor PET-flessen ruim verdubbeld tot tenminste 50 procent. In 2016 was dit aandeel nog 21 procent.

Terugdringen broeikasgasemissies
Naast de hoofdthema’s formuleert Coca-Cola ook doelstellingen op het gebied van klimaat, water en de productieketen. Zo moet onder meer de uitstoot van broeikasgassen door de eigen bedrijfsactiviteiten met 50 procent worden teruggedrongen.

Ook moet de hoeveelheid water die bij de productie wordt gebruikt, met 20 procent worden gereduceerd. Daarnaast wil het bedrijf tegen 2020 zijn belangrijkste grondstoffen uit de land- en bosbouw voor 100 procent duurzaam inkopen.

Bron: Duurzaambedrijfsleven.nl

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.