Thee

Pekoe, thee likeur

10 mei , 2015  

Pekoe (uit te spreken als Pekko) is een nieuwe likeur op basis van thee. De introductie past in een tijd waarin thee een sterke groei doormaakt en ook wel bestempeld wordt als het nieuwe koffiedrinken. Likeur op basis van thee voegt in die zin een nieuwe dimensie aan thee drinken toe.

Cocktail bartender en thee sommelier Robert Schinkel introduceert de Pekoe-likeur op basis van thee samen met Herman Jansen Distilleries uit Schiedam. Pekoe bestaat uit meerdere likeuren op basis van Dilmah thee en is verkrijgbaar in de varianten Earl Grey, Supreme Ceylon en Jasmine Green Tea.

“De veelzijdigheid en het karakter van echte thee komen op een prachtige manier tot uitdrukking in de likeuren van Pekoe”, aldus mede-ontwikkelaar Robert Schinkel.

Pekoe is weliswaar een likeur maar niet specifiek een digestief. Het kan op veel manieren worden gedronken: puur, met of zonder ijs, als cocktail ingrediënt of gemixt met soda, ginger ale, tonic of cola. De flessen zijn te koop bij Barrelproofboutique in Rotterdam, een online bestelbedrijf in likeuren.

Aan het ontwerp van de fles is veel tijd en aandacht besteed. “Het moest een fles worden die zo bijzonder is dat mensen het mee naar huis willen nemen. Daarnaast moest de fles ook het verhaal van de likeur vertellen en de essentie belichamen van de ingrediënten. De fles is geïnspireerd op de bladeren en de knop van de theeplant”.

Robert Schinkel (40) is een smaakavonturier. Als cocktail bartender en thee sommelier geeft hij wereldwijd presentaties op het gebied van drank en gastheerschap.

Herman Jansen Distilleries is sinds zes generaties in handen van de familie Jansen en gevestigd in Schiedam. Herman Jansen brengt sinds 1777 oer-Hollandse dranken op de markt, zoals Sonnema Berenburg en Notaris Jeneverspecialiteiten.

Bron: @FoodClicks

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.