Lifestyle, Thee

Royal First Flush, de start van het nieuwe theeseizoen

23 mei , 2016   Video

De lentepluk is binnen en dat betekent voor Simon Lévelt het startsein van het nieuwe theeseizoen. Deze allereerste lentepluk wordt in maart geplukt van de theetuinen van Ambootia, een van de grootste plantages in Darjeeling. Ambootia teelt op biologische wijze en geniet internationaal een bijzonder goede reputatie. Speciaal voor Simon Lévelt wordt deze first flush overgevlogen, de zogenoemde Royal First Flush.

First Flush
De verschillende jaargetijden zijn van invloed op de smaak van de thee. Hierdoor zorgt elk seizoen voor een unieke thee. In de koude winter treedt er een pauze op in de groei van het blad. De allereerste theebladeren die na deze pauze weer geplukt worden, noemen we de first flush.

De first flush, of lentepluk, wordt geplukt in maart – april. De first flush van Darjeeling is één van de meest gevraagde theeën ter wereld. Omdat het de eerste pluk na de winterpauze is, bevatten de bladeren meer smaak. De theebladeren zijn groen, nog niet vlezig en bevatten weinig sap. Deze thee is langzaam gegroeid en daardoor extreem geurig en smaakt fris en bloemig.

Royal First Flush 2016
De Royal First Flush van dit jaar heeft een aangenaam bloemig aroma. In de smaak kun je zachte bittere tonen van jonge voorjaarsgroenten als asperges en haricots verts ontdekken. Je kunt de Royal First Flush bestellen via deze link. De komende weken worden er theeproeverijen georganiseerd bij Simon Lévelt waar je de Royal First Flush zelf kunt proeven.

Meer informatie over de verschillende theeseizoenen vind je hier: SimonLevelt.nl/Blog

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.