Thee

Stevia Thee

8 okt , 2014  

De Amerikaanse smaakstoffenproducent, Treatt, heeft drie theesoorten ontwikkeld die de bittere nasmaak van het gebruik van stevia-zoetjes moeten wegnemen.

De van natuurlijke honingkruid afgeleide zoetstof Stevia, heeft een wat bittere nasmaak, maar deze komt in thee nog nadrukkelijker naar voren. Om daarin verandering te brengen heeft Treatt theesoorten ontwikkeld waar dit effect minder of niet optreedt.

Volgens een bericht op FoodNavigator is het bedrijf ook bezig met koffie. Ook daar treedt het effect van een bittere nasmaak op. Koffie, die dat effect wegneemt, is volgens een woordvoerder van het bedrijf alleen veel moeilijker te produceren omdat koffie van zichzelf een veel bittere smaak heeft dan thee.

stevia-01

Bron: FoodNavigator/FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

,



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.