Vakantie & reizen

3 unieke vakantieplaatsen in Italië voor jouw vakantie in 2022

3 feb , 2022  

Italië ligt in het zuiden van Europa. Het land grenst aan Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Slovenië. In dit land zijn veel overblijfselen van de Romeinse tijd te bewonderen. Verder staat het land bekend om het heerlijke eten en een groot aantal prachtige steden.

Steden die je zeker gezien moet hebben als je in Italië bent

In Italië valt zoveel te zien en te ontdekken. Het land is bij veel mensen geliefd als bestemming voor een stedentrip. Maar welke stad ga je bezoeken als je besluit om een stedentrip naar Italië te maken?

Venetië

Een van de meest bezochte steden in Italië is Venetië. Omdat deze stad zowel een rijke historie als een groot aantal bezienswaardigheden heeft is dit voor veel toeristen de ideale bestemming. Het meest unieke aan deze Italiaanse stad is de ligging op eilandjes.

Toeristen van over de hele wereld bezoeken deze stad vanwege de vele kanalen, romantische bruggetjes en de gondels. Vooral tijdens het winterseizoen heeft deze oude stad met overstromingen gekampt.

Maar naast de gondels en de kanalen is er in Venetië nog veel meer te doen. Het barst er van de lekkere restaurants en mooie terrasjes met barretjes waar je heel kan zitten en volop geniet van je vakantie. Een combinatie dus van cultuur snuiven, leuke activiteiten ondernemen en bezienswaardigheden bezoeken en daarnaast ook tot rust komen tijdens je vakantie.

Triëst

Aan de oostelijke kant van Venetië ligt de stad Triëst in Italië. Deze elegante en grote stad met meer dan 200.000 inwoners heeft zowel Oostenrijkse, Hongaarse en Sloveense invloeden. Toch is het een echte Italiaanse stad.

Het Piazza dell’Unità d’Italia is het grootste plein wat aan zee ligt in Italië. Je kan hier terecht bij een van de vele terrasjes om koffie of een ander drankje te bestellen terwijl je een prachtig uitzicht hebt over de Adriatische Zee.

Pisa

Pisa is het meest bekend vanwege de scheve toren. Toch is dit niet het enige wat deze stad te bieden heeft. Er zijn in de stad een groot aantal bezienswaardigheden en musea. Ook het oudste deel van deze Italiaanse stad, Piazza del Duomo is een echte aanrader als je in deze Italiaanse stad bent.

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.