Vakantie & reizen

5 redenen om Ameland te bezoeken

16 jun , 2021  

Kun jij wel een fijn uitje gebruiken? Daar hoef je niet voor naar het buitenland, want ook in Nederland valt er nog genoeg te genieten en ontdekken. Neem nu het Waddeneiland Ameland, dat zich uitstekend leent voor een korte vakantie. We geven vijf redenen om Ameland te bezoeken. Klik op de link als je op zoek wilt naar een hotel op Ameland.

Rust

Ameland is een uitstekende plek om even uit de vaart der volkeren te ontsnappen zonder een vreemde taal te hoeven spreken. Hoe klein Nederland ook is en hoe dicht alles ook bij elkaar ligt, de Waddenzee vormt een barrière tussen het drukke en gestreste vasteland en de rust van een Waddeneiland als Ameland. Wil je even uitwaaien in Nederland zonder over de hoofden te hoeven lopen, dan is Ameland is daar zeker een goede optie voor.

Veel strand

Er is geen tekort aan stranden op Ameland: 27 kilometer aan strand en je bent er nooit ver vandaan. De kans dat je hier een rustig plekje vindt om je handdoek neer te leggen of een bijna verlaten strand vindt om een fijne strandwandeling te maken is aanzienlijk. Dat is aan de drukke Noordzeekust wel anders.

Hollum: terug in de tijd

Mooie historische plaatsen worden op het vasteland vaak overspoeld door dagjesmensen. Een dagje naar Ameland is door de boottocht minder laagdrempelig, waardoor je ook in de nederzettingen niet over de hoofden hoeft te lopen. Dat biedt mogelijkheden om op je gemak te genieten van een prachtig historisch dorp als Hollum, dat helemaal in het westen van het eiland ligt. Deze plaats staat bol van de monumentale huizen en je kunt er even helemaal terug in de tijd om een indruk te krijgen hoe het een paar honderd jaar geleden op Ameland geweest moet zijn. Hollum is een van de plekken waar je een hotel op Ameland kunt vinden.

Fietsen door mooie natuur

Ameland is ook prachtige plek om te fietsen. Hoewel Ameland een van de Waddeneilanden is waar je wél je auto mee naartoe mag nemen, is er alle ruimte voor fietsers op Ameland. Fiets door prachtige natuurgebieden en duinlandschappen zonder enorme afstanden te hoeven afleggen. Je moet wel tegen een beetje tegenwind kunnen. Het blijft immers een eiland!

Uitzicht vanaf de vuurtoren

Een van de voornaamste attracties in Ameland is haar beroemde vuurtoren. Deze is elke dag geopend voor publiek. Je kunt hier 236 treden klimmen om bovenin uit te komen en te genieten van een prachtig uitzicht over het eiland en de Waddenzee.

Reden te over dus om een uitje naar het mooie Waddeneiland Ameland te overwegen. Daar vind je immers nog echt de rust die je zoekt!

, , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.