Vakantie & reizen

De leukste uitjes om te doen in Nederland

22 mrt , 2021  

Op moment van schrijven is het 15 maart 2021. De dag die een jaar geleden voor vele mensen een flinke wending kregen. We kwamen in een (intelligente) lockdown terecht. Thuiswerkplekken werden ingericht, horeca dicht, detailhandel dicht en sportclubs dicht. Nu een jaar later is er eigenlijk nog niet gek veel veranderd. Maar wat wel veranderd is, is dat we er nu toch graag wel vaker uit willen. Namelijk de thuissituatie even ontvluchten. Om je een beetje op weg te helpen, nu er beetje bij beetje weer faciliteiten open gaan, hebben we een overzicht van leuke activiteiten gemaakt. Hieronder lees je de 8 leukste uitjes om te doen in een huisje in Nederland.

1.      Logeren bij Fien en Teun

De TV-helden van jullie kinderen in levende lijve ontmoeten? Dat kan op de Avonturenboerderij Molenwaard in Zuid Holland. Overnacht lekker op het nieuwe vakantiepark Molenwaard van Roompot. Dit bevindt zich 10 kilometer verderop. Laat jullie kinderen lekker genieten en hun energie kwijt kunnen op dit prachtige avonturenboerderij. Ook voor de ouders kom je in een mooie omgeving terecht, namelijk de Biesbosch, voor een heerlijke wandeling door de natuur.

2.      Kindermuziekweek

Van 9 tot 18 april is er de Kindermuziek week. Door heel Nederland kun je, als het weer mag natuurlijk, live meeluisteren in de concertzalen in Nederland. Ook lekker meezingen of dansen? Dat kan ook! Is het niet mogelijk om de concertzalen binnen te komen? Geen probleem, want je kunt namelijk ook live meedoen via de livestream. Voor meer info kun je terecht op kindermuziekweek.nl

3.      Klimmen naar de top

Het wordt weer mooier weer buiten! De maand maart is alweer op zijn helft. Lekker weer naar buiten om te kunnen spelen. Houden jullie kinderen van lekker klauteren en avontuur? Dan is een klimbos een leuke en sportieve activiteit om samen te doen met jullie kinderen. In het hele land zijn er veel klimbossen te vinden, zoals in Appelscha, Garderen, Zeist, Burg Haamstede en Terschelling. Boek dit in combinatie met een leuk weekendje weg met het gezin in een leuk vakantiehuisje in Nederland, lekker dichtbij! Vind uw vakantiehuisje op heerlijkehuisjes.nl.

4.      Natuurmuseum Brabant

Een echt familiemuseum in Tilburg, Noord Brabant. In dit museum staan het leven van plant en dier centraal en vind je leuke tentoonstellingen, ontdektochten, lezingen en natuuractiviteiten. Mocht je overnachten of in de buurt wonen van Tilburg? Pak eens de trein, want het natuurmuseum zit tegenover het Centraal Station Tilburg. Tot en met 9 mei is er de fotowedstrijd Comedy Wildlife Photography te bewonderen. Leuk uitstapje voor het gezin!

5.      De Efteling

De Efteling staat op veler verlanglijstjes van kinderen. Iedereen wilt er wel eens geweest zijn in dit prachtige sprookjesbos met stoere, spannende, natte en rustgevende attracties. Volgens de ANWB is dit het leukste attractiepark van Nederland. Stap in de sprookjeswereld en ga samen met jullie kinderen genieten van shows, attracties, spelletjes en maak een wandeling door het sprookjesbos.

6.      Diergaarde Blijdorp

Op de tweede plek staat dierenpark Diergaarde Blijdorp als leukste dagactiviteit van Nederland. Op dit moment is het helaas gesloten, maar verwacht wordt dat binnenkort de dierentuin weer open gaat om weer bezoekers te mogen ontvangen. Ontdek de wondere dierenwereld waar alle dieren op diverse continenten te zien zijn. Van Azië en Afrika tot Zuid Amerika! Spot de neushoorns, kangoeroes, pinguïns en ijsberen onder een dak! Bestel online jullie entreebewijzen.

7.      Vanuit huis een filmmarathon volgen

Van 31 maart tot en met 4 april is er het Kaboom Animation Festival. Dit brengt maar liefst 178 verschillende animatiefilms voor alle leeftijden voor het kleine scherm thuis en het grote scherm in de bioscopen. Kijk bijvoorbeeld vanuit huis de animatiefilm The Snail and the Whale. Kaartjes zijn te koop via Kaboomfestival.nl. Zit er voor jullie ook een leuke animatiefilm tussen?

8.      MuZEEum

Het leukste uitje in Zeeland, museum MuZEEum te Vlissingen. De collectie bestaat uit ruim 20.000 verschillen voorwerpen en zijn voornamelijk van historische en maritieme aard. Zo speelt Michiel de Ruyter een grote rol van de in Vlissingen geboren zeeman. Daarnaast zijn er ook collecties te vinden van een VOC-schip. Maak tijdens het Paasweekend een (online) tour en vindt de virtuele paaseitjes, want er zijn prijzen te winnen of leuke rondleidingen en stadswandelingen. Ideaal voor een dagje uit als jullie in een vakantiehuisje zitten in Zeeland.

, , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.