Vakantie & reizen

Dit zijn de mooiste kustplaatsen van Nederland

11 mrt , 2021  

Grote kans dat je in de zomermaanden graag naar het strand gaat. Even zonnebaden, lekker lunchen bij een strandtentje of een heerlijke wandel- of fietstocht maken door de duinen: de Nederlandse kust heeft een hoop te bieden. Maar wat zijn nou de mooiste kustplaatsen van Nederland? Wij zetten het voor je op een rij!

Egmond aan Zee
Een van de populairste kustplaatsen van ons land is Egmond aan Zee. In deze kustplaats is genoeg te beleven. Zo kun je hier terecht voor een heerlijk dagje zonnen op het strand, een wandel- of fietstocht door het Noord-Hollands Duingebied, het eten in een toffe strandtent of het bezoeken van de populaire vuurtoren. En dat is nog niet alles, want ook het centrum van Egmond aan Zee is een bezoekje waard. Hier vindt je talloze vissershuisjes, winkels en eetgelegenheden.

Texel
Een echte favoriet als we het hebben over populaire kustplaatsen in Nederland, is Texel. Het grootste Waddeneiland telt maar liefst achttien kilometer zandstrand, waardoor je hier prima heen kunt als je graag wilt genieten van de kust. Bovendien is het zo dat je op de Waddeneilanden beschikt over de meeste zonuren van Nederland, dus dit is een groot voordeel. Op Texel kun je genieten van het mooie strand, maar ook als jij een natuurliefhebber bent ben je hier helemaal aan het juiste adres. Je kunt hier eindeloos wandelen of fietsen. Ook staat Texel bekend om de gezellige dorpjes. Denk aan bijvoorbeeld De Koog, Den Burg en Den Hoorn. Hier kun je terecht voor de meest gezellige winkels en terrasjes.

Ameland
Niet alleen het Waddeneiland Texel is een van de populairste kustplaatsen van ons land, ook het Waddeneiland Ameland hoort hierbij. Dit Waddeneiland behoort namelijk zeker tot een van de mooiste gebieden van ons land. Op Ameland zijn kilometerslange zandstranden. In de zomermaanden kun je hier dus heerlijk zonnebaden. Ook kun je hier als natuurliefhebber genieten van de mooie natuur. Je kunt hier heerlijke wandel- en fietstochten maken zonder jezelf snel te vervelen. Daarnaast kun je in deze kustplaats ook zeker een bezoekje brengen aan de gezellige dorpjes, winkeltjes en eetgelegenheden. Ameland is hiermee ook een perfecte bestemming voor een weekend weg of langere vakantie, want er is genoeg te beleven. Op zoek naar een tof hotel op dit Waddeneiland? Kijk dan eens voor mogelijkheden bij hotel Ameland.

Zandvoort
Een van de populairste kustplaatsen van Nederland is Zandvoort. Deze kustplaats wordt door heel veel Nederlanders en toeristen bezocht. In Zandvoort kun je genieten van het prachtige strand, maar je kunt ook fantastische wandel- en fietstochten maken. Bovendien ben je hier ook zeker op de juiste plaats als je heerlijk aan het strand wilt lunchen, dineren of een drankje wilt doen, want deze kustplaats heeft veel strandtenten waar dit mogelijk is. Hoe dan ook is Zandvoort zeker de moeite waard om te bezoeken als je graag naar de kust wilt!

Of je nu een bezoekje brengt aan het centrum van Egmond aan Zee, Texel, hotel Ameland, de boulevard van Scheveningen of Zandvoort: bij deze kustplaatsen kun jij jezelf heerlijk vermaken. Als jij dus een liefhebber bent van de kust, kun je deze bestemmingen zeker in je achterhoofd houden!

, , , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.