Vakantie & reizen

Een actieve vakantie in Venetië

5 mei , 2021  

Italië is een van de populairste vakantiebestemmingen van de Nederlander. En dat is niet niet zo gek. Van prachtige steden vol bezienswaardigheden en grote meren onder de warme zon tot enorme badplaatsen en heerlijk eten. Nu het er naar uitziet dat we deze zomer met een bewijs op vakantie naar Italië kunnen, worden er weer veel vakanties naar Venetië geboekt. Helaas zit aan iedere vakantie een tijdsbeperking, dus als je in jouw vakantie zoveel mogelijk wilt kunnen zien, dan is het belangrijk om je bezoek goed te plannen.

Wat staat er op je bucketlist?
Er zijn in Venetië enorm veel dingen te doen en vooral te zien, dus het is enorm belangrijk om alle bezienswaardigheden en activiteiten die je van je bucketlist wilt afstrepen goed te hebben gepland. Maak samen met jouw medereizigers een plan en een schema. Veel toeristen gaan simpelweg naar het centrum van de stad en blijven daar dan hangen, terwijl de gehele regio zoveel meer te bieden heeft! Het is best aan te raden om een dag of drie door de stad te wandelen om alle bezienswaardigheden te bekijken en die klassieke gondelvaart te doen, maar daarna kun je beter de stad te verlaten en al het moois van de regio ontdekken.

Kies het juiste verblijf
Als je het een beetje slim plant, dan zou je vanaf hetzelfde verblijf de ene dag dolfijnen en walvissen spotten, terwijl je de dag erna lekker op het strand aan de Adriatische zee gaat liggen. Je kunt ook kiezen voor een prosecco wijntour, of lekker wandelen rondom de Lago di Sorapis. Een perfecte plek als je met de gehele familie daar bent is bijvoorbeeld Pra’ delle Torri in Caorle, adriatische kust. Het ligt in een prachtige omgeving terwijl je ook van alle gemakken voorzien bent. Je kunt de prachtige regio Veneto gemakkelijk ontdekken door middel van een fietstocht of het huren van een vespa. In de magische dorpjes in de regio is er veel historie te ontdekken maar is het ook heerlijk winkelen in de kleine lokale boetiekjes. De regio behoudt een levendige traditie van handgemaakte producten. Zo is Murano, een eilandje voor de kust, vooral bekend om glas, dat het al sinds de achtste eeuw maakt. Venetië daarentegen is beroemd om haar bedrukte zijde, dus genoeg kans om originele souvenirs tegen te komen.

Algehele sfeer proeven
Hoewel Venetië natuurlijk een prachtige stad is, zul je pas echt de sfeer van Veneto proeven in de kleinere dorpen eromheen. Fiets langs de Adriatische kust en proef de lokale vis en verse groenten. Ga op een wijn-tour en proef de lokale Prosecco’s, en ga s’avonds stappen langs de kust van Veneto om met locals te dansen. Vervolgens kun je de dag erna lekker op het strand gaan liggen om bij te komen. Zodra je iedere dag iets anders in de regio doet heb je veel meer aan je vakantie dan enkel jezelf te omringen met alle andere toeristen in de stad. Dit zorgt ook nog eens voor veel gevarieerdere vakantiefoto’s en mooiere verhalen wanneer je weer in Nederland bent.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.