Vakantie & reizen

Eilandhoppen op de Waddeneilanden: ontdek de verschillende eilanden in één vakantie

7 apr , 2023  

Met de zomer in het vizier, wordt het tijd om vakantieplannen te bedenken. Ook in ons eigen land kunnen we er fijn tussenuit gaan, bijvoorbeeld naar de Waddeneilanden. Wil je een vakantie boeken naar de Nederlandse Waddeneilanden, maar weet je niet welke eilanden het beste bij jouw wensen passen? In dit artikel lees je wat er allemaal te doen is op deze vijf eilanden in het noorden van het land.

Terschelling

Ten eerste zijn er op het eiland Terschelling veel sportieve activiteiten te doen: van suppen tot aan paardrijden. Daarbij is het eiland populair vanwege de vele fietsroutes met wel 70 kilometer aan fietspaden. In de zomer is er op dit artistieke eiland ook het culturele Oerol Festival te bezoeken. Met al deze activiteiten op de planning, is het natuurlijk fijn om in een goed hotel op Terschelling te overnachten.

Vlieland

Dan is het tijd om naar het volgende eiland te hoppen, dat bekendstaat als het meest chique eiland, namelijk Vlieland. Vlieland is het kleinste eiland van de eilandengroep en bestaat slechts uit één dorp genaamd Oost-Vlieland. Daarentegen zijn er wel veel uitgestrekte stranden waar je lange wandelingen kunt maken of rustig kunt zonnen. Een leuke bezienswaardigheid op Vlieland is de vuurtoren ‘Vuurduin’. Ook op dit eiland zijn genoeg accommodaties te vinden; een fijn hotel op Vlieland is dan ook snel gevonden!

Texel & Ameland

Ben je gek van dieren en de natuur? Dan zijn het grote Texel en knusse Ameland leuke eilanden om te bezoeken. Texel is voorzien van een rijk landschap en wordt geliefd door vogelliefhebbers; op sommige dagen zijn er wel honderden verschillende soorten vogels te spotten. Mocht je meer van zeedieren houden, dan is Ameland de juiste bestemming. Op de zandplaten rondom dit eiland zijn vaak veel zeehonden te zien vanaf het strand.

Schiermonnikoog

Mocht je toch meer op zoek zijn naar rust, is Schiermonnikoog de juiste bestemming. Bij aankomst op dit eiland wordt bezoekers gevraagd de auto achter te laten in de haven. Het eiland staat namelijk bekend om de natuur; het is in zijn geheel een Nationaal Park. Op de brede stranden en in de grote bossen is dus veel rust te vinden.

Samenvattend, eilandhoppen op de Waddeneilanden is een leuke manier om eropuit te gaan in eigen land. De verschillende eilanden hebben namelijk allemaal iets anders te bieden. Heb je momenteel al een voorkeur voor een Waddeneiland?

, , , , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.